Cart

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR INFUSION

  • 1 l octa
  • 95 tablet sacharinu
  • 2 balení konzervační směsi Deko

INGREDIENTS

  • 5 kg okurek nakládaček
  • 1,2 kg oloupané mrkve
  • 2,7 kg oloupané cibule
  • 10 stonků kopru i s okvětím

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS FOR INFUSION

  • 14 l vody vlijeme do hrnce, přidáme ocet, směs Deko a sacharin. Přivedeme k varu, hrnec stáhneme z ohně a necháme 20 minut odstát.

INSTRUCTIONS

  • 1Okurky omyjeme a pečlivě očistíme kartáčkem. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka.
  • 2Do velké kameninové nádoby na nakládané zelí dáme na dno 4 stonky kopru i s okvětím, zasypeme hrstí mrkve a hrstí cibule a na ně naskládáme okurky. Takto opakujeme nejméně čtyřikrát. Nekončíme ale okurkami, nýbrž cibulí, mrkví a koprem. Celou nádobu zalijeme odstátým nálevem.
Tip
Tyto okurky je nejlepší připravovat v kameninové nádobě. Vše musí být neustále potopené v láku. Okurky nechte odstát v chladné místnosti (nejlépe ve sklepě) 7–10 dnů. Čím menší okurky koupíte, tím lépe.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR INFUSION

INGREDIENTS