5 kgDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR INFUSION
- 1 l octa
- 95 tablet sacharinu
- 2 balení konzervační směsi Deko
INGREDIENTS
- 5 kg okurek nakládaček
- 1,2 kg oloupané mrkve
- 2,7 kg oloupané cibule
- 10 stonků kopru i s okvětím
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR INFUSION
- 14 l vody vlijeme do hrnce, přidáme ocet, směs Deko a sacharin. Přivedeme k varu, hrnec stáhneme z ohně a necháme 20 minut odstát.
INSTRUCTIONS
- 1Okurky omyjeme a pečlivě očistíme kartáčkem. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka.
- 2Do velké kameninové nádoby na nakládané zelí dáme na dno 4 stonky kopru i s okvětím, zasypeme hrstí mrkve a hrstí cibule a na ně naskládáme okurky. Takto opakujeme nejméně čtyřikrát. Nekončíme ale okurkami, nýbrž cibulí, mrkví a koprem. Celou nádobu zalijeme odstátým nálevem.
Tip
Tyto okurky je nejlepší připravovat v kameninové nádobě. Vše musí být neustále potopené v láku.
Okurky nechte odstát v chladné místnosti (nejlépe ve sklepě) 7–10 dnů.
Čím menší okurky koupíte, tím lépe.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef