4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR SALAD
- 1 kg rajčat různých druhů, barev a velikostí
- 50 g oloupané červené cibule
- 10 g lístků plocholisté petržele
- 1 lžička soli
INGREDIENTS FOR DRESSING
- 50 g bílého vinného octa
- 50 g cukru krupice
- 75 g olivového oleje
PAIRING DISHES WITH WINE
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR SALAD
- 1Rajčata nakrájíme dle velikosti – menší (např. cherry rajčata) na poloviny, větší na čtvrtiny, na šestiny nebo na plátky.
- 2Cibuli nakrájíme na velmi jemné plátky, propláchneme ji v ledové vodě a necháme okapat. Petržel nakrájíme nahrubo.
- 3V míse smícháme nakrájená rajčata, okapanou cibuli, petržel a sůl.
- 4Před podáváním salát zalijeme dresinkem a promícháme.
INSTRUCTIONS FOR DRESSING
- 1V misce smícháme suroviny a metličkou je šleháme tak dlouho, dokud se nerozpustí cukr. Před podáváním dresink znovu prošleháme.
Tip
Hotový dresink vydrží v lednici v uzavřené nádobě až týden.
Nakrájenou cibuli můžete spařit během 5 vteřin ve vroucí vodě a ihned ji přendat do nádoby s ledovou vodou, aby se již déle nevařila. Poté ji nechte okapat. Cibule přestane mít palčivou chuť.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef