Cart

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 2 vepřové kotlety
  • 1 jablko
  • 1 lžíce sušených brusinek
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 20 g najemno nakrájené cibule
  • 30 g hladké mouky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 60 ml jablečného cideru
  • špetka mleté skořice
  • 1 badyán
  • pepř
  • sůl

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužninu nakrájíme na plátky. Vložíme do misky a přidáme cukr, skořici a citronovou šťávu. Promícháme.
  • 3Maso důkladně osolíme a opepříme ze všech stran a lehce ho poprášíme moukou. Na pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Dáme ho stranou.
  • 4Do pánve přidáme nakrájenou cibuli a zarestujeme ji dozlatova. Přidáme cider, brusinky a badyán a necháme přejít varem.
  • 5Do pánve rozložíme nakrájená jablka spolu se šťávou a na ně položíme opečené maso. Vložíme na 5 minut do rozehřáté trouby. Upečené maso necháme před podáváním alespoň 4 minuty odpočinout v pokojové teplotě.
Tip
Potřebujete pánev vhodnou do trouby.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE