2 PortionsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 2 vepřové kotlety
- 1 jablko
- 1 lžíce sušených brusinek
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 20 g najemno nakrájené cibule
- 30 g hladké mouky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 60 ml jablečného cideru
- špetka mleté skořice
- 1 badyán
- pepř
- sůl
PAIRING DISHES WITH WINE
- Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužninu nakrájíme na plátky. Vložíme do misky a přidáme cukr, skořici a citronovou šťávu. Promícháme.
- 3Maso důkladně osolíme a opepříme ze všech stran a lehce ho poprášíme moukou. Na pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Dáme ho stranou.
- 4Do pánve přidáme nakrájenou cibuli a zarestujeme ji dozlatova. Přidáme cider, brusinky a badyán a necháme přejít varem.
- 5Do pánve rozložíme nakrájená jablka spolu se šťávou a na ně položíme opečené maso. Vložíme na 5 minut do rozehřáté trouby. Upečené maso necháme před podáváním alespoň 4 minuty odpočinout v pokojové teplotě.
Tip
Potřebujete pánev vhodnou do trouby.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef