4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1 kuchařský box - Rajčatová polévka
- 750 ml vývaru (nebo použijte bujón z boxu)
- čerstvá bylinka na ozdobu (oregano, bazalka,...)
- zakysaná smetana
- sůl
- pepř
- grissini
- prosciutto
- parmazán
- olivový olej
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Rajčata omyjte a rozkrojte na čtvrtiny. Rozložte je na plech, pokropte olejem, osolte, opepřete a dejte do trouby vyhřáté na 220 °C s funkcí gril. Pečte do doby, kdy se rajčata začnou lehce připalovat, přibližně 15-20 minut.
- 2Mrkev oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Z větviček tymiánu otrhejte lístečky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- 3V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a osmahněte na něm mrkev, poté i cibuli a česnek. Proces může trvat kolem 5 minut.
- 4Poté přidejte rajčatový protlak a tymián a restujte přibližně další 2 minuty na středním plameni.
- 5Přidejte opečená rajčata a vývar. Přiveďte k varu a nechte polévku vařit pod pokličkou 12 minut.
- 6Polévku rozmixujte tyčovým mixérem nebo v blenderu, ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- 7NA GRISSINI - V nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje. Tyčinky obalte plátkem prosciutta a položte na pánev. Postrouhejte je parmezánem a opečte z obou stran.
- 8Polévku servírujte teplou. Přidejte polévkovou lžíci zakysané smetany a čerstvou bylinku. Na hranu talíře položte opečenou grissini tyčinku.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!