4–6 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 150 g cukrářských piškotů
- 400 g mascarpone
- 130 g smetany (min. 30%)
- 130 g moučkového cukru
- 150 ml silné kávy (espresso)
- 100 ml likéru Amaretto
- kakao na posypání
PAIRING DISHES WITH COFFEE
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Smetanu vyšleháme dotuha.
- 2Mascarpone vyšleháme v robotu s moučkovým cukrem. Opatrně ručně vmícháme ušlehanou smetanu.
- 3V široké misce smícháme kávu a Amaretto. Piškoty postupně namáčíme do ochucené kávy tak, aby roztok nasály, ale nerozpadly se.
- 4Dno mísy vyložíme polovinou namočených piškotů, potřeme je polovinou vyšlehaného mascarpone, poklademe ho zbylými piškoty a potřeme zbývajícím krémem.
- 5Dáme do lednice vychladit alespoň na 2 hodiny. Před podáváním posypeme kakaem.
Tip
Potřebujete mísu o rozměrech 17 × 20 cm.
Tiramisù je také možné připravit do sklenic jako jednotlivé porce.
Část krému můžete dát do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a povrch dezertu ozdobit tak jako na fotografii.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef