Cart

3 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2,5 l vody
  • 5 stroužků česneku
  • 250 g cherry rajčátek
  • 250 g libovolných celozrnných těstovin v suchém stavu
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 6 filetů z ančoviček (můžete vynechat)
  • 1 lžička chilli vloček
  • 150 g tuňáka ve vlastní šťávě (scezeného)
  • 3 hrsti čerstvé bazalky
  • Šťáva z 1 malého citronu
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Do většího hrnce nalijte 2,5 l vody a na silném plameni vodu přiveďte k varu. Mezitím si oloupejte česnek a nakrájejte ho na plátky a následně nakrájejte na poloviny všechna cherry rajčátka. Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, vložte do ní těstoviny, plamen ztlumte na střední stupeň a těstoviny vařte 8⁠–⁠12 minut (nebo po dobu uvedenou na obalu těstovin).
  • 2Mezitím si připravte větší pánev, nalijte do ní 2 lžíce oleje, přidejte nakrájený česnek, ančovičky a chilli vločky, zapněte mírný až střední ohřev a zahřívejte 3⁠–⁠5 minut, dokud se česnek nerozvoní a ančovičky zcela nerozpustí. Následně vše promíchejte, přidejte do pánve nakrájená cherry rajčátka a ustupte, protože rajčátka budou prskat. Směs opékejte další 2⁠–⁠3 minuty, dokud rajčátka nepustí šťávu.
  • 3Touto dobou by se již měly dovářet těstoviny. Až se dovaří, odeberte z hrnce 100 ml vody, ve které se vařily, a zbytek vody z těstovin slijte. Jakmile cherry rajčátka v pánvi pustí šťávu, nalijte do pánve 100 ml vody z těstovin, přidejte do pánve ještě scezeného tuňáka a za stálého míchání celou směs zahřívejte ještě 1⁠–⁠2 minuty na mírném až středním plameni, dokud nezhoustne.
  • 4Poté vypněte ohřev, přidejte do pánve uvařené těstoviny a listy bazalky a celý obsah pánve promíchejte. Výslednou směs dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem, znovu promíchejte, rozdělte na 3 talíře a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY