3 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 2,5 l vody
- 5 stroužků česneku
- 250 g cherry rajčátek
- 250 g libovolných celozrnných těstovin v suchém stavu
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 6 filetů z ančoviček (můžete vynechat)
- 1 lžička chilli vloček
- 150 g tuňáka ve vlastní šťávě (scezeného)
- 3 hrsti čerstvé bazalky
- Šťáva z 1 malého citronu
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Do většího hrnce nalijte 2,5 l vody a na silném plameni vodu přiveďte k varu. Mezitím si oloupejte česnek a nakrájejte ho na plátky a následně nakrájejte na poloviny všechna cherry rajčátka. Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, vložte do ní těstoviny, plamen ztlumte na střední stupeň a těstoviny vařte 8–12 minut (nebo po dobu uvedenou na obalu těstovin).
- 2Mezitím si připravte větší pánev, nalijte do ní 2 lžíce oleje, přidejte nakrájený česnek, ančovičky a chilli vločky, zapněte mírný až střední ohřev a zahřívejte 3–5 minut, dokud se česnek nerozvoní a ančovičky zcela nerozpustí. Následně vše promíchejte, přidejte do pánve nakrájená cherry rajčátka a ustupte, protože rajčátka budou prskat. Směs opékejte další 2–3 minuty, dokud rajčátka nepustí šťávu.
- 3Touto dobou by se již měly dovářet těstoviny. Až se dovaří, odeberte z hrnce 100 ml vody, ve které se vařily, a zbytek vody z těstovin slijte. Jakmile cherry rajčátka v pánvi pustí šťávu, nalijte do pánve 100 ml vody z těstovin, přidejte do pánve ještě scezeného tuňáka a za stálého míchání celou směs zahřívejte ještě 1–2 minuty na mírném až středním plameni, dokud nezhoustne.
- 4Poté vypněte ohřev, přidejte do pánve uvařené těstoviny a listy bazalky a celý obsah pánve promíchejte. Výslednou směs dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem, znovu promíchejte, rozdělte na 3 talíře a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.