Cart

2 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 ks celého mořského vlka
  • 200 g mořských slávek
  • 10 g tymiánu
  • 500 g batátů
  • 50 g česneku
  • Sůl
  • 250 g mini rajčat s větvičkou
  • 1 dl olivového oleje
  • 10 g bazalky
  • 20 g rozmarýnu
  • 500 g toustového chleba
  • 100 g másla
  • 1 dl bílého vína
  • Pepř v mlýnku

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Alobal
  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Ryba je velice rychlá na úpravu, takže nejprve si připravte přílohu z batát s rajčatovou salsou. Na jednu batátu použijte 3 mini rajčátka, která pokrájejte na malé kousky. K nim posekejte na stejné velké kousky 2 stroužky česneku. Smíchejte dohromady a přidejte k nim trochu posekané čerstvé bazalky.
  • 2Batáty pravidelně nařízněte, aby se v grilu udělali rychleji. Alobal opepřete, zakápněte ho olivovým olejem a zároveň dejte trochu oleje i na nařezané batáty. Osolte, přidejte k nim posekaný tymián. Do řezů můžete přidat i plátky česneku. Zabalte a grilujte v alobalu přímou metodou při 160 stupních zhruba 15 až 20 minut. Batáty pak vyndejte z grilu a nechte dojít v alobalu.
  • 3Papilota je speciální kuchařská metoda úpravy pokrmu pečením. Jedná se o papírovou kapsu, která udrží všechny chutě a vůně pokrmu, v tomto případě ryby. Použijte buď řeznický anebo pečící papír, na který položte celou rybu.
  • 4Kůži odšupinovaného mořského vlka lehce nařežte. Do ryby dejte pár snítek čerstvého tymiánu, rozmarýnu a pár stroužků rozbitého česneku, i se slupkou. Rybu zvenku trochu opepřete a osolte zvenku i zevnitř.
  • 5Po rybě rozetřete kousek másla, můžete i za žábry a takto připraveného vlka doplňte čerstvými slávkami. Důležité je použít jen takové slávky, které jsou pevně uzavřeny. Rybu lehce polijte bílým vínem, aby se jím navoněla.
  • 6Mořského vlka zabalte to papilotu. Papír překlopte a po velmi malých kouscích přehýbejte a vytvořte kapsu, stejně jako ve videu. Pokud by vám papilota nedržela, můžete ji secvaknout sponkami. Gril Big Green Egg nastavte na nepřímé grilování na 160 stupňů a rybu v něm nechte 10 až 15 minut dělat.
  • 7Mezitím si nachystejte krustu z černých oliv. Toastový chléb bez kůrky ogrilujte, abyste ho následně mohli nadrolit anebo pokrájet na hrubé kousky, které spojte s najemno posekanými olivami kalamata.
  • 8Rybu v papilotě vyndejte z grilu, uprostřed roztrhněte a nechte v papíru, ve kterém je hodně šťávy. Přidejte ogrilovanou batátu a na ni nandejte rajčatovou salsu i s trochou rajčatové šťávy, rybu nakonec posypte krustou z oliv.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE