2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 2 ks celého mořského vlka
- 200 g mořských slávek
- 10 g tymiánu
- 500 g batátů
- 50 g česneku
- Sůl
- 250 g mini rajčat s větvičkou
- 1 dl olivového oleje
- 10 g bazalky
- 20 g rozmarýnu
- 500 g toustového chleba
- 100 g másla
- 1 dl bílého vína
- Pepř v mlýnku
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Alobal
- Papír na pečení
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Ryba je velice rychlá na úpravu, takže nejprve si připravte přílohu z batát s rajčatovou salsou. Na jednu batátu použijte 3 mini rajčátka, která pokrájejte na malé kousky. K nim posekejte na stejné velké kousky 2 stroužky česneku. Smíchejte dohromady a přidejte k nim trochu posekané čerstvé bazalky.
- 2Batáty pravidelně nařízněte, aby se v grilu udělali rychleji. Alobal opepřete, zakápněte ho olivovým olejem a zároveň dejte trochu oleje i na nařezané batáty. Osolte, přidejte k nim posekaný tymián. Do řezů můžete přidat i plátky česneku. Zabalte a grilujte v alobalu přímou metodou při 160 stupních zhruba 15 až 20 minut. Batáty pak vyndejte z grilu a nechte dojít v alobalu.
- 3Papilota je speciální kuchařská metoda úpravy pokrmu pečením. Jedná se o papírovou kapsu, která udrží všechny chutě a vůně pokrmu, v tomto případě ryby. Použijte buď řeznický anebo pečící papír, na který položte celou rybu.
- 4Kůži odšupinovaného mořského vlka lehce nařežte. Do ryby dejte pár snítek čerstvého tymiánu, rozmarýnu a pár stroužků rozbitého česneku, i se slupkou. Rybu zvenku trochu opepřete a osolte zvenku i zevnitř.
- 5Po rybě rozetřete kousek másla, můžete i za žábry a takto připraveného vlka doplňte čerstvými slávkami. Důležité je použít jen takové slávky, které jsou pevně uzavřeny. Rybu lehce polijte bílým vínem, aby se jím navoněla.
- 6Mořského vlka zabalte to papilotu. Papír překlopte a po velmi malých kouscích přehýbejte a vytvořte kapsu, stejně jako ve videu. Pokud by vám papilota nedržela, můžete ji secvaknout sponkami. Gril Big Green Egg nastavte na nepřímé grilování na 160 stupňů a rybu v něm nechte 10 až 15 minut dělat.
- 7Mezitím si nachystejte krustu z černých oliv. Toastový chléb bez kůrky ogrilujte, abyste ho následně mohli nadrolit anebo pokrájet na hrubé kousky, které spojte s najemno posekanými olivami kalamata.
- 8Rybu v papilotě vyndejte z grilu, uprostřed roztrhněte a nechte v papíru, ve kterém je hodně šťávy. Přidejte ogrilovanou batátu a na ni nandejte rajčatovou salsu i s trochou rajčatové šťávy, rybu nakonec posypte krustou z oliv.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!