Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 střední lilky
  • 1 lžíce bílé miso pasty
  • 1 lžíce mirinu
  • 1 lžíce cukru
  • 1 čajová lžička rýžového octa
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce oleje 1 svazek jarní cibulky
  • Sezamová semínka
  • Sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Lilek nakrájejte na vysoká kolečka o tloušťce 2 cm a osolte z obou stran. Kolečka nechte 10 minut odpočívat. Než lilek pustí přebytečnou vodu připravte si barbecue miso pastu.
  • 2Na asijské miso použijte 1 lžíci bílé miso pasty. Jedná se o základní surovinu japonské kuchyně, která se získává půlroční až roční fermentací sójových bobů, rýže a soli. Do misky dále přidejte 1 čajovou lžičku rýžového octa, 1 lžíci mirinu, tedy sladkého rýžového vína na vaření a 1 lžíci cukru. V misce vše důkladně rozmíchejte do hladké konzistence.
  • 3Opocené lilky osušte papírovou utěrkou. Pak je potřete z obou stran olejem a vložte do grilu Big Green Egg, který máte roztopen na 200 stupňů. Lilky grilujte přímou metodou 3 až 4 minuty z každé strany. Jakmile lilek v grilu otočíte nandejte na plátky připravenou barbecue miso pastu a nechte další 3 až 4 minuty v grilu, pasta na povrchu se v grilu krásně zapeče.
  • 4Hotové lilky vyndejte z grilu, zapečený povrch pasty dozdobte semínky sezamu a navrch přidejte najemno pokrájenou jarní cibulku.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY