Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA KUŘE

  • 1 celé kuře
  • 50 g kořenící směsi Dirty Dog Pulled Pork Rub
  • 250 g hořčičné BBQ omáčky Dirty Dog Carolina Gold
  • Rostlinný olej

SUROVINY NA CHŘEST

  • 1 svazek českého chřestu
  • 1 citron
  • Rýže
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA BRAMBORU

  • 4 velké brambory
  • 50 g másla
  • 200 g strouhaného čedaru
  • 200 g nakrájené slaniny
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 250 ml Dirty Dog Buttermilk Ranch dresingu
  • Rostlinný olej
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Kuře pomažte rostlinným olejem, osolte ho, opepřete a dostatečně okořeňte směsí Dirty Dog Pulled Pork Rub ze všech stran. Kořenící směs z uzené papriky, česneku, cibule, římského kmínu, třtinového cukru, rozmarýnu a dalších bylinek se hodí nejen na vepřové, ale i kuřecí maso. Směs vmasírujte do masa důkladně, dokud nevytvoří pastu.
  • 2Keramický gril Big Green Egg rozpalte na 170 °C, kuře grilujte nepřímou metodou. Do rozpáleného uhlí vhoďte trochu namočených štěpek na zauzení. Kuře dejte na keramický stojánek, aby zvenku získalo křupavou, zlatohnědou kůrku a uvnitř bylo krásně šťavnaté. Ale také proto, že ho budeme v průběhu zauzování glazovat, abychom do něho dostali další chuťový akcent v podobě hořčičné BBQ omáčky. Kuře vložte do grilu a do prsou píchněte teploměr Meater a nechte dělat, dokud v prsou nebude teplota 65 stupňů.
  • 3Do misky dejte pikantně sladkou omáčku na bázi hořčice, inspirovanou Jižní Karolínou, Dirty Dog Carolina Gold BBQ, kterou kuře průběžně potírejte. První potěr však udělejte až po 30 minutách co vložíte kuře do grilu, a pouze lehkou vrstvou hořčičné omáčky. Kuře následně potírejte zhruba každých 20 minut, dokud nedosáhnete požadované vnitřní teploty. Hotové kuře dejte odpočívat.
  • 4Do misky dejte 4 velké brambory, přidejte rostlinný olej, osolte, opepřete, prohoďte v misce a přidejte do grilu vedle kuřete.
  • 5V dalším kroku si připravte chřest. Dřevnaté konce odlomte a pomocí škrabky ho očistěte od vrchní slupky. Stejně jako brambory zalijte olejem, osolte a opepřete. Chřest ale narozdíl o brambor grilujte přímou metodou na 180 stupňů asi 15 až 20 minut, aby byl tzv. al dente, tedy na zkus. Pokud nemáte po ruce příruční gril na přílohy můžete gril jednoduše přenastavit na přímou a nepřímou zónu a vše dělat v jednom grilu. Chřest v grilu průběžně otáčejte, dokud nezíská hezké grilovací znaky z rozpáleného roštu. Hotový ho pak vyměňte za plátky slaniny, kterou nechte vypéct do křupava. Slaninu pak nechte vychladnout a pokrájejte na tenké proužky.
  • 6Opečené brambory vyndejte asi po hodině z grilu. Důležité je, aby byly uprostřed měkké a na povrchu opečené. Opatrně je nakrojte podél a rozevřete. Brambory přendejte do litinové pánve, dovnitř brambor dejte kousek másla, osolte, opepřete a naplňte upraženou slaninou a na ni přidejte nastrouhaný čedar. S pánví vložte zpátky do grilu a sýr v něm nechte krásně roztéct. Než se tak stane, pokrájejte si jarní cibulku, kterou pak brambory nakonec dozdobíte.
  • 7Na prkénko naporcujte kuře, přidejte chřest, který ještě zakápněte šťávou z citrónu a přidejte big loaded brambory s upraženou slaninou a rozpečeným čedarem. Na plněné brambory přidejte krémovou omáčku Buttermilk Ranch také z kuchyně Dirty Dog plný podmáslí, česneku, bylinek a černého pepře, který si prostě zamilujete.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY NA KUŘE

SUROVINY NA CHŘEST

SUROVINY NA BRAMBORU