Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 600 g kuřecích prsou bez kůže MASO! z farmy Druhaz
- 800 g rajčat
- 180 g šalotky
- 40 g česneku
- 20 g bazalky
- 20 g cukru krystal
- 125 ml červeného vinného octu
- 120 ml vody
- 50 g másla
- 160 ml olivového oleje
- Rostlinný olej na restování
- Sýr Grana Padano na ozdobu
- Hráškové výhonky na ozdobení
SUROVINY NA INDICKÝ NAAN
- 400 g hladké mouky + 30 g mouky na podsypán
- 375 g bílého jogurtu
- 1 lžíci kypřícího prášku
- 1 lžíci soli
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 30 g ghí na potření
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Gril rozpalte na 250 stupňů, grilujte přímou metodou. Omytá rajčata rozkrojte napůl a vložte do grilu slupkou dolů. Pokud byste je do grilu vložili řeznou stranou mohla by se nechtěně přichytit k roštu. Rajčata nechte 3 minuty grilovat, když slupku trochu spálíte nevadí, omáčka pak dostane výraznější chuť.
- 2Šalotky překrojte napůl a nakrájejte nahrubo na půlkolečka. Stejně nahrubo rozmáčkněte a pokrájejte česnek a můžete ke grilu. Do předem vyhřáté litinové pánve nalijte rostlinný olej, přisypte šalotku, potom česnek a lehce orestujte. Do základu přidejte orestovat celou čerstvou bazalku. Podlijte červeným vinným octem, a nechte ocet vyvařit. Přidejte ugrilovaná rajčata z roštu i se slupkou, podlijte připravenou vodou, a pod pokličkou nechte 5 minut dusit.
- 3Očištěná kuřecí prsa Maso! z farmy Druhaz nařízněte po vlákně zhruba do hloubky půl centimetru, aby se vám chuť omáčky dostala i dovnitř. Lehce osolte a opepřete z obou stran, přeci jen je to recept hlavně pro děti, takže s kořením opatrně. Nakořeněné maso pokapejte rostlinným olejem a olej důkladně vetřete do masa. Takto připravené maso vložte napřímo do grilu při stejné teplotě 250 stupňů. Maso v něm jen z obou stran rychle zatáhněte a přidejte k omáčce. Přiklopte pánev a prsa nechte společně s omáčkou dusit dalších 10 až 12 minut.
POSTUP NA INDICKÝ NAAN
- 1Do větší misky dejte nejprve suché sypké suroviny. Do 600 gramů hladké mouky nasypte kypřící prášek a sůl. Přidejte tučný bílý jogurt. Obsah tuku je důležitý, když máte nižší nevadí, doporučujeme alespoň 3,5 %. Čím méně tuku budete v jogurtu mít, tím více budete potřebovat mouky na podsypání placky. Všechny suroviny v míse dokonale promíchejte, aby se důkladně spojily. Kuchyňské prkénko podsypte moukou, přendejte na něj připravené těsto a ručně ho hněťte po dobu 10 až 12 minut, dokud se v něm nevytvoří lepek a těsto bude kompaktní.
- 2Do připraveného těsta nalijte 2 lžíce rostlinného řepkového oleje a dokonale ho vypracujte. Těsto pak vložte zpátky do misky, přetáhněte potravinářskou fólií, aby neosychalo a dejte ho na 10 až 15 minut odležet k sálavému teplu grilu.
- 3Odpočinuté těsto oprašte moukou, vyválejte a pokrájejte z něho 6 rovnoměrných kusů těsta pro 140 gramech a vytvořte z nich bochánky. A z bochánků vyválejte asi 1,5 centimetrů vysokou placku.
- 4U grilu zvyšte teplotu na 250 stupňů, ideálně na 350. Rošty grilu potřete rostlinným olejem a vložte do grilu připravenou placku. Z každé strany pečte 25 až 30 vteřin. Dobře připravené těsto poznáte podle toho, že začne dělat bubliny.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Podušené kuřecí maso v rajčatové omáčce vyndejte z pánve a natrhejte po vlákně. Omáčku vymixujte s rostlinným olejem podle videa, a nakonec propasírujte přes cedník. Natrhané kuře vraťte zpátky do omáčky a zjemněte máslem.
- 2Placky indického chleba potřete přepuštěným máslem ghí a nandejte na ně připravenou omáčkou s trhaným masem. Jako garnish použijte čerstvá voňavá rajčátka z Čerstvě utrženo. Použít můžete samozřejmě jakoukoli jinou surovinu, klidně i chilli papričky, olivy, česnek nebo smaženou cibulku. Dále postrouhejte sýrem Grana Padano a dozdobte hráškovými výhonky.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!