1 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 500 g hovězího pupku Qualivo
- 4 lžíce sójové omáčky Kikkoman
- 2 lžíce rýžového vína Mirin
- 2 lžíce Sake
- 1 lžíci cukru
- 1 lžíci sezamového oleje
- 1 stroužek česneku
- Čerstvý zázvor
- Jarní cibulka
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP NA MARINÁDU
- 1Na Yakiniku si připravte půl kila hovězího pupku. Ideální je jemné a chutné Qualivo z farmy z Choťovic. Do nízkého plechu, ve kterém budete pupek marinovat, dejte 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce Sake, 2 lžíce Mirinu, 1 lžíci sezamového oleje, 1 lžíci cukru, jemně nasekaný stroužek česneku a kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru. Vše promíchejte tak, aby se vám cukr rozpustil.
POSTUP NA STEAK
- 1Dále si nakrájejte hovězí pupek na 2milimetrové tenké plátky. Maso je důležité nakrájet šikmo přes vlákna, aby nebylo při konzumaci tuhé. Plátky masa vložte do marinády a nechte ho v něm alespoň 30 minut, nejlépe však přes noc marinovat. Poté dejte maso odkapat.
- 2Gril roztopte na 230 stupňů, plátky masa grilujte přímou metodou 1 až 2 minuty z každé strany nebo dokud nezískají pěknou kůrčičku. Zbylou marinádou můžete chuť masa v grilu zvýraznit. Při grilování musíte být velice opatrní, abyste maso nepřetáhli a zůstalo i po úpravě šťavnaté. Po vyndání z grilu posypte maso najemno posekanou jarní cibulkou, lehce opepřete a servírujte na talíř.
- 3Hovězí Yakiniku můžete doplnit o čerstvou zeleninu anebo vařenou rýži. Nebojte se však experimentovat i s dalšími druhy marinád a přílohami podle vlastních chutí.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!