Cart

4 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 150 g žluté cibule
  • 600 g kuřecích prsou
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 30 g másla
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce bílé pšeničné mouky hladké
  • 400 ml kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou)
  • 200 ml smetany ke šlehání s 33 % tuku (lze použíti12% smetanu na vaření)
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na kostky o velikosti 2 cm × 2 cm.
  • 2Připravte si středně velký hrnec a rozehřejte v něm 3 lžíce slunečnicového oleje. Poté do hrnce vložte nakrájenou cibuli a opékejte ji 3–4 minuty na středním plameni.
  • 3Do hrnce přidejte nakrájená kuřecí prsa a vše opékejte dalších 6–7 minut na středním plameni.
  • 4Nyní do hrnce přidejte mletou papriku, nové koření, rajčatový protlak, máslo, bobkový list, sůl a pepř a vše promíchejte. Poté celou směs zaprašte hladkou moukou a opékejte 2–3 minuty na středním plameni.
  • 5Do hrnce přilijte 1⁄2 uvedeného množství kuřecího vývaru (tedy 200 ml), směs promíchejte a ujistěte se, že v ní nezůstaly hrudky mouky. Poté do hrnce přilijte zbylých 200 ml vývaru, opět promíchejte a obsah hrnce nechte vařit 14–15 minut na středním plameni.
  • 6Po uvedené době do hrnce přidejte smetanu a celou směs vařte ještě 3–4 minuty na středním plameni.
  • 7Provařenou směs promíchejte a podle chuti do ní přidejte sůl a pepř. Následně odstraňte bobkový list a nové koření, obsah hrnce rozdělte do 4 talířů a podávejte (nejlépe s těstovinami nebo houskovým knedlíkem). Podle libosti můžete před podáváním každou porci posypat nahrubo nakrájenou petrželovou natí.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY