Cart

1 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 200 g čerstvé rebarbory
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 kávová lžička mleté skořice

SUROVINY NA TĚSTO

  • 300 g celozrnné hladké pšeničné mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 70 g řepkového oleje
  • 1 vejce
  • Najemno nastrouhaná kůra z bio citrónu
  • 250 g kefíru
  • 1 kávová lžička mleté vanilky
  • ½ kávové lžičky jedlé sody
  • ½ kávové lžičky kypřícího prášku
  • Sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Ty dejte do misky, přidejte skořici a cukr a nechte rebarboru pustit vodu cca 20 minut.
  • 2Po této době přebytečnou vodu slijte a zpracujte těsto.
  • 3V jedné míse smíchejte mouku, cukr, sůl, sodu, kypřící prášek a vanilku.
  • 4V druhé míse promíchejte kefír spolu s vejcem, olejem a citrónovou kůrou.
  • 5Tekutou směs přelijte k suché a pomocí cukrářské stěrky vypracujte těsto. Nakonec přidejte okapanou rebarboru a vše ještě promíchejte.
  • 6Formu na chlebíček vymažte trochou másla a vysypte strouhankou. Těsto přendejte do formy a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 35 minut.
  • 7Po této době těsto zkontrolujte špejlí. Pokud na ni nebude přilepené těsto, můžete chlebíček vytáhnout.
  • 8Nechte jej vychladnout cca 1 hodinu a poté jej můžete nakrájet a jíst.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.

SUROVINY

SUROVINY NA TĚSTO