1 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 200 g čerstvé rebarbory
- 100 g krupicového cukru
- 1 kávová lžička mleté skořice
SUROVINY NA TĚSTO
- 300 g celozrnné hladké pšeničné mouky
- 100 g cukru krupice
- 70 g řepkového oleje
- 1 vejce
- Najemno nastrouhaná kůra z bio citrónu
- 250 g kefíru
- 1 kávová lžička mleté vanilky
- ½ kávové lžičky jedlé sody
- ½ kávové lžičky kypřícího prášku
- Sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Ty dejte do misky, přidejte skořici a cukr a nechte rebarboru pustit vodu cca 20 minut.
- 2Po této době přebytečnou vodu slijte a zpracujte těsto.
- 3V jedné míse smíchejte mouku, cukr, sůl, sodu, kypřící prášek a vanilku.
- 4V druhé míse promíchejte kefír spolu s vejcem, olejem a citrónovou kůrou.
- 5Tekutou směs přelijte k suché a pomocí cukrářské stěrky vypracujte těsto. Nakonec přidejte okapanou rebarboru a vše ještě promíchejte.
- 6Formu na chlebíček vymažte trochou másla a vysypte strouhankou. Těsto přendejte do formy a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 35 minut.
- 7Po této době těsto zkontrolujte špejlí. Pokud na ni nebude přilepené těsto, můžete chlebíček vytáhnout.
- 8Nechte jej vychladnout cca 1 hodinu a poté jej můžete nakrájet a jíst.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.