4–6 PortionsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 12 krevet velikosti 16–21
- 4–6 vajec uvařených natvrdo
- 100 g oloupané cibule
- 50 g chleba
- 350 g rajčat
- 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 100 ml sherry
- 2 oloupané stroužky česneku
- 1lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce nakrájeného koriandru
- 1 lžíce nakrájené pažitky
- špetka čerstvě mletého pepře
- 2 lžičky soli
PAIRING DISHES WITH WINE
- Nejlepší volbou k mořským plodům jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Krevety oloupeme, krunýře dáme do rendlíku s 1 l vody a vaříme na mírném ohni 10 minut.
- 2Vejce rozkrojíme, vyloupneme žloutky a dáme je stranou. Bílky nakrájíme najemno.
- 3Cibuli překrojíme napůl a poté ji nakrájíme na plátky silné 3 mm. Česnek nakrájíme na plátky. Chleba nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Rajčata rozřízneme na polovinu, vykrojíme semínka a dáme je stranou. Dužninu nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm.
- 4V kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájený česnek a za častého míchání ½ minuty restujeme.
- 5Přidáme oloupané krevety a za častého míchání je restujeme 2 minuty. Vyjmeme je z kastrolu a dáme stranou.
- 6Do kastrolu přidáme sladkou papriku, krátce (20 vteřin) ji zarestujeme, přilijeme sherry a promícháme. Přidáme semínka rajčat a nastrouhaný zázvor, promícháme a na mírném ohni vaříme 6 minut.
- 7Vývar z krevet přecedíme do kastrolu se zeleninou, osolíme, opepříme a vaříme 2 minuty. Přidáme nakrájený chleba a vaříme další 3 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, hrášek a krevety, necháme 1 minutu prohřát a stáhneme z ohně.
- 8Vmícháme nakrájené bylinky a nakrájený bílek. Do talíře vlijeme polévku a přidáme žloutek.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef