4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 550 g salátové okurky
- 200 g bílého jogurtu řeckého typu
- 500 g neoloupané dužniny kyselých jablek
- 200 g řapíkatého celeru
- 10 g najemno nakrájeného kopru
- 20 g najemno nakrájené pažitky
- šťáva z 1 citronu
- ½ kávové lžičky mletého nového koření
- pepř
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Okurky omyjeme, osušíme, podélně rozřízneme a lžící z nich vyškrábneme semínka. Dužninu poté nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Jablka nakrájíme na stejně velké kostičky.
- 2V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody a osolíme ji 1 lžící soli. Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm a ponoříme ho na 15 vteřin do vroucí vody. Poté ho ihned přendáme do větší nádoby s ledovou vodou a necháme ho zchladit. Zchlazený celer necháme důkladně okapat v cedníku.
- 3V míse smícháme všechny připravené suroviny, dle chuti osolíme a opepříme a dáme do lednice vychladit. Před podáváním salát promícháme.
Tip
Nádoba s vodou by měla být naplněna alespoň 3 litry ledové vody, do které můžete přidat kostky ledu. Jde o to, aby se zelenina co nejrychleji zchladila. Nemáčejte takto blanšírovanou zeleninu v ledové vodě příliš dlouho. Stačí jen pár minut, dokud nezchladne.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef