Cart

4 BAGSDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • celer
  • červená cibule
  • mrkev
  • salátová okurka
  • řepa

INGREDIENTS FOR BRINE

  • 500 ml bílého vinného octa
  • 500 g cukru krupice
  • 50 g hořčičného semínka

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS FOR VEGETABLES

  • 1Okurku omyjeme a osušíme. Ostatní zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky silné 2 mm. Jednotlivé druhy zeleniny narovnáme do sklenic s uzavíratelným víkem.

INSTRUCTIONS FOR BRINE

  • 1V hrnci smícháme všechny suroviny a 500 ml vody a necháme je přejít varem. Stáhneme z ohně a necháme odstát 30 minut. Důkladně promícháme.
  • 2Teplý lák přecedíme přes cedník a zalijeme jím sklenice se zeleninou. Sklenice dáme do lednice a necháme 36 hodin marinovat.
Tip
Vlastníte-li vakuovačku, vložte zeleninu (každý druh zvlášť) maximálně ve dvou vrstvách do plastových sáčků určených pro vakuování potravin, přilijte několik lžic nálevu a zavakuujte na 100 %. Nechte 12 hodin v lednici a můžete servírovat jako přílohu k mnoha pokrmům.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

INGREDIENTS FOR BRINE