6 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 5 rohlíků
- 400 g uzené kýty
- 6 vajec velikosti M
- 125 g čerstvého špenátu
- 1 hrst rukoly
- 50 g rozpuštěného másla + na vymazání formy
- 200 ml polotučného mléka
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/2 lžičky bílého mletého pepře
- 2 lžíce sekané pažitky
- 1 stroužek česneku
- Sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Rohlíky nakrájíme na menší kostky. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem a sušíme v předehřáté troubě 20 minut. V průběhu promícháme. Až budou rohlíky usušené, dáme je stranou a zvýšíme teplotu trouby na 180 stupňů.
- 2Maso nakrájíme na malé kostky. Špenát spaříme horkou vodou a ihned ochladíme pod studenou, abychom zastavili proces vaření. Vymačkáme z něj přebytečnou vodu a nakrájíme. Rukolu také nasekáme na menší kousky.
- 3Žloutky oddělíme od bílků. Bílky ušleháme na tuhý sníh. Žloutky smícháme s mlékem. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a rozmačkaným česnekem. Směs v míse smícháme s rohlíkem. Přidáme nakrájené maso, špenát, rukolu a pažitku. Zalijeme rozpuštěným máslem a vše společně promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh.
- 4Formu vymažeme máslem, naplníme nádivkou a dáme péct na 45-50 minut dozlatova. Podáváme s kyselými okurkami.
Tip
Vyzkoušejte nádivku také s medvědím česnekem. V receptu pouze vyměňte rukolu za medvědí česnek a poté již nepřidávejte kuchyňský česnek.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.