2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 60 g tikka kari pasty
- 3 stroužky česneku
- 5 cm zázvoru
- 3 lžíce oleje
- 200 g řeckého jogurtu
- 400 g vykoštěného kuřecího masa
- 100 g cibule
- 100 g papriky kapie
- Sůl
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU
- Coca-Cola
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme česnekovo-zázvorovou pastu. Do chopperu, mixéru nebo hmoždíře vložíme 3 stroužky česneku, 5 cm oloupaného zázvoru, 1 lžíci oleje a špetku soli. Vše společně mixujeme do konzistence pasty. Tato směs nám v uzavřené sklenici v ledničce vydrží několik týdnů, můžeme jí tedy připravit více do zásoby.
- 2Dále si připravíme marinádu tak, že v míse smícháme tikka pastu, 2 lžíce zázvorovo-česnekové pasty, řecký jogurt, 2 lžíce oleje a špetku soli.
- 3Nakrájíme cibuli a papriku na větší (asi 2-3 cm) kousky a přidáme k marinádě.
- 4Nakrájíme vykostěné kuře bez kůže na malé kousky (tak, aby se daly napíchnout na špíz) a přidáme do marinády.
- 5Mícháme až do chvíle, kdy jsou všechny kousky dobře pokryty marinádou a necháme marinovat min 2 hodiny, ale ideálně přes noc.
- 6Jakmile uběhne doporučený čas, napíchneme maso, cibuli a papriku střídavě na špízy a polijeme zbývající marinádou.
- 7Dáme špízy na nepřilnavou pánev s troškou oleje (můžeme i bez něj, ale pozor aby se nám maso nepřichytilo) a na mírném ohni opékáme, dokud není kuře upečené.
Tip
Maso můžeme rovněž připravit na grilu.
Rohlík cooks
Indická kuchyně se stává velice oblíbenou. A díky Rohlíku a autentickým SWAD kari pastám si můžete chuť a vůni této orientální kuchyně přenést až k vám domů.