15 KUSŮDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA KOBLÍŽKY
- 250 g tvarohu v kostce
- 3 vejce
- 6 lžic plnotučného mléka
- 3 lžíce rumu
- 1 prášek do pečiva
- 220 g hladké pšeničné nebo špaldové mouky
- 1 l oleje na smažení
NA OBALENÍ
- 1 skořicový cukr
- Cca 100 g cukru krupice
NA TVAROHOVÝ KRÉM
- 250 g tučného tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 30 g cukru krupice
- 150 g 40% šlehačky
- 40 g bílého jogurtu
NA OVOCNÝ DIP
- 160 g mraženého lesního ovoce
- 20 – 30 g cukru krupice
- 50 g 40% šlehačky
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Olej rozpálíme ve vyšším (nikoli v příliš širokém – potřebujete vysokou hladinu oleje, aby se koblížky nedotýkaly dna) tlustostěnném hrnci na 175 – 180 stupňů. Pokud nemáte teploměr, nevadí, rozpalte olej tak, že bude zřetelně vytvářet nitky či mapy a zkusmo nejprve osmažte jeden koblížek – olej musí po vložení těsta praskat a vytvářet kolem koblížku bublinky. Koblížek se okamžitě zacelí, nafoukne a začne se v oleji vznášet.
- 2Smícháme v míse všechny suroviny na koblížky (mouku s práškem do pečiva smícháme nejprve zvlášť) krom oleje.
- 3Lžící nebo kopečkovačem na zmrzlinu nabírejte zhruba stejně velké množství těsta a vkládejte do rozpáleného oleje tak, aby se jeho kousky navzájem nedotýkaly. Smažte několik minut dozlatova po všech stranách. Koblížky budou v oleji samy „tancovat“, ale pokud by se neotáčely rovnoměrně, pomozte jim.
- 4Osmažené koblížky děrovanou naběračkou či sítkem vyndejte nejprve na ubrousek (odejme trochu oleje) a pak, ještě teplé, ale ne už horké, vložte do směsi obou cukrů na obalení. Obalte ze všech stran.
- 5Na krém vyšlehejte šlehačku. Smíchejte tvaroh s jogurtem a cukry a nakonec stěrkou vmíchejte šlehačku. Naplňte do zdobícího sáčku, v každé kobližce udělejte malou dírku (buď zdobící špičkou nebo třeba koncem malé vařečky) a stříkněte dovnitř krém. Krém můžete samozřejmě nechat i mimo koblížky a ty do něj prostě namáčet, jako do dipu.
- 6Na ovocný dip prohřejte ovoce s cukrem, ponorným mixérem rozšlehejte a vmíchejte šlehačku (tekutou). Případně doslaďte a nechte vychladnout.
Tip
Pokud chcete koblížky připravit bezlepkové, nahraďte hladkou mouku 235 g bezlepkové mouky a kypřící prášek použijte rovněž bez lepku.
Ostatní suroviny i postup zůstávají stejné.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!