4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR SALAD
- 250 g dužniny vodního melounu
- 250 g dužniny melounu Galie nebo cukrový meloun nebo meloun Cantaloupe
- 100 g piniových semínek
- 80 g oloupané červené cibule
- 200 g černých oliv bez pecek
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 svazek bazalky
- špetka pepře
- špetka soli
INGREDIENTS FOR DRESSING
- 20 ml javorového sirupu
- 20 ml bílého vinného octa
- 60 ml olivového oleje
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Piniová semínka vysypeme na plech a vložíme do trouby na 10 minut. Poté je přendáme do misky a necháme vychladnout.
- 2Melouny zbavené semínek nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Cibuli podélně rozkrojíme a nakrájíme na velmi jemné plátky. Olivy nakrájíme na poloviny.
- 3V míse smícháme melouny, piniová semínka, olivy, cibuli, přidej sůl, pepř a olivový olej a promícháme.
- 4Suroviny na dresink promícháme metličkou a dresink vlijeme do mísy k salátu. Promícháme a dáme vychladit. Před podáváním nasekáme nahrubo lístky bazalky a vmícháme je do salátu.
Tip
Místo melounu Galie můžete použít cukrový meloun nebo meloun Cantaloupe.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef