Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR SALAD

  • 250 g dužniny vodního melounu
  • 250 g dužniny melounu Galie nebo cukrový meloun nebo meloun Cantaloupe
  • 100 g piniových semínek
  • 80 g oloupané červené cibule
  • 200 g černých oliv bez pecek
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek bazalky
  • špetka pepře
  • špetka soli

INGREDIENTS FOR DRESSING

  • 20 ml javorového sirupu
  • 20 ml bílého vinného octa
  • 60 ml olivového oleje

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Piniová semínka vysypeme na plech a vložíme do trouby na 10 minut. Poté je přendáme do misky a necháme vychladnout.
  • 2Melouny zbavené semínek nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Cibuli podélně rozkrojíme a nakrájíme na velmi jemné plátky. Olivy nakrájíme na poloviny.
  • 3V míse smícháme melouny, piniová semínka, olivy, cibuli, přidej sůl, pepř a olivový olej a promícháme.
  • 4Suroviny na dresink promícháme metličkou a dresink vlijeme do mísy k salátu. Promícháme a dáme vychladit. Před podáváním nasekáme nahrubo lístky bazalky a vmícháme je do salátu.
Tip
Místo melounu Galie můžete použít cukrový meloun nebo meloun Cantaloupe.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR SALAD

INGREDIENTS FOR DRESSING