Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g polenty Alnatura
  • 150 g sterilované kukuřice Alnatura
  • 1 lžíce sušeného oregana Alnatura
  • 10 g másla
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g konzervovaných rajčat Alnatura
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1V hrnci smícháme 0,5 l vody, 1/2 lžičky soli a máslo. Přivedeme k varu. Suchou polentu smícháme s oreganem, které promneme v dlaních, aby se rozvonělo. Polentu s oreganem nasypeme do vody a zamícháme. Za občasného míchání necháme na mírném plameni zhruba 5 minut probublávat.
  • 2Mezitím najemno nakrájíme cibuli a česnek na plátky. Na 1 lžíci olivového oleje společně orestujeme. Jakmile bude cibule i česnek dozlatova, přidáme rajčata. Přimícháme třtinový cukr, osolíme, opepříme a necháme cca 5 minut redukovat.
  • 3Jakmile bude polenta hotová, přimícháme kukuřici. Velkou pánev zlehka potřeme olivovým olejem a po celé ploše rozprostřeme polentovou směs. Na středním plameni necháme chvíli zatuhnout a rozkrájíme na 8 trojúhelníků. Z této strany ještě dopečeme, dokud nebude pevná zlatavá kůrka. Poté půjde polenta otočit a stejně opečeme i z druhé strany.
  • 4Zredukovanou rajčatovou směs rozmixujeme.
  • 5Polentové placky podáváme samotné s rajčatovým dipem, nebo jako přílohu. Skvěle chutnají posypané čerstvou jarní cibulkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY