4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR MEAT
- 4 vykostěná kuřecí stehna po 360 g
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 snítka rozmarýnu dlouhá 8 cm
- 1 lžíce másla
- sůl
INGREDIENTS FOR BREADCRUMBS
- 4 plátky toustového chleba
- 1 hrst plocholisté petržele
- 1 lžička nakrájeného rozmarýnu
- 40 g másla
- 30 g vlašských ořechů
- 2 lžíce olivového oleje
- nastrouhaná kůra z ½ citronu
- špetka soli
INGREDIENTS FOR SALAD
- 8 cherry rajčat
- 2 hrsti rukoly
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 kávová lžička citronové šťávy
- špetka soli
- špetka pepře
PAIRING DISHES WITH WINE
- Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR BREADCRUMBS
- 1Petržel, rozmarýn, máslo, ořechy, olivový olej, sůl a citronovou kůru vložíme do mixéru a rozmixujeme.
- 2Z toustového chleba okrájíme kůrku, střídku nalámeme do mixéru k ostatním surovinám a vše rozmixujeme.
INSTRUCTIONS FOR MEAT
- 1Troubu rozehřejeme na 190 °C.
- 2Maso důkladně osolíme na straně kůže.
- 3V pánvi na středním ohni rozpálíme olej a položíme na ni maso kůží dolů. Pečeme 4 minuty dozlatova.
- 4Maso otočíme, do pánve přidáme snítku rozmarýnu a máslo a pečeme další 2 minuty.
- 5Maso osolíme na straně bez kůže a položíme ho do pekáčku kůží nahoru.
- 6Připravenou strouhanku rozprostřeme na všechny porce masa a pekáček vložíme do rozehřáté trouby na 8 minut.
- 7Hotové maso vyndáme z trouby a necháme ho 4 minuty odpočinout v pokojové teplotě.
INSTRUCTIONS FOR SALAD
- 1Rajčata překrojíme napůl a v misce je smícháme s rukolou.
- 2Olivový olej smícháme s citronovou šťávou, pokapeme jím salát a lehce ho osolíme a opepříme.
Tip
Strouhejte vždy jen žlutou část kůry citronu. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef