Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR MEAT

  • 4 vykostěná kuřecí stehna po 360 g
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 snítka rozmarýnu dlouhá 8 cm
  • 1 lžíce másla
  • sůl

INGREDIENTS FOR BREADCRUMBS

  • 4 plátky toustového chleba
  • 1 hrst plocholisté petržele
  • 1 lžička nakrájeného rozmarýnu
  • 40 g másla
  • 30 g vlašských ořechů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu
  • špetka soli

INGREDIENTS FOR SALAD

  • 8 cherry rajčat
  • 2 hrsti rukoly
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kávová lžička citronové šťávy
  • špetka soli
  • špetka pepře

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS FOR BREADCRUMBS

  • 1Petržel, rozmarýn, máslo, ořechy, olivový olej, sůl a citronovou kůru vložíme do mixéru a rozmixujeme.
  • 2Z toustového chleba okrájíme kůrku, střídku nalámeme do mixéru k ostatním surovinám a vše rozmixujeme.

INSTRUCTIONS FOR MEAT

  • 1Troubu rozehřejeme na 190 °C.
  • 2Maso důkladně osolíme na straně kůže.
  • 3V pánvi na středním ohni rozpálíme olej a položíme na ni maso kůží dolů. Pečeme 4 minuty dozlatova.
  • 4Maso otočíme, do pánve přidáme snítku rozmarýnu a máslo a pečeme další 2 minuty.
  • 5Maso osolíme na straně bez kůže a položíme ho do pekáčku kůží nahoru.
  • 6Připravenou strouhanku rozprostřeme na všechny porce masa a pekáček vložíme do rozehřáté trouby na 8 minut.
  • 7Hotové maso vyndáme z trouby a necháme ho 4 minuty odpočinout v pokojové teplotě.

INSTRUCTIONS FOR SALAD

  • 1Rajčata překrojíme napůl a v misce je smícháme s rukolou.
  • 2Olivový olej smícháme s citronovou šťávou, pokapeme jím salát a lehce ho osolíme a opepříme.
Tip
Strouhejte vždy jen žlutou část kůry citronu. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR MEAT

INGREDIENTS FOR BREADCRUMBS

INGREDIENTS FOR SALAD

PAIRING DISHES WITH WINE