4–6 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 150 g tepelně upraveného kuřecího masa
- 100 g majonézy
- 100 g bílého jogurtu
- 150 g vařeného celeru
- 50 g řapíkatého celeru
- 50 g lískových ořechů
- 60 g oloupaného kyselého jablka
- 40 g oloupané mrkve
- 50 g olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- špetka cukru krupice
- čerstvě mletý pepř
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 150 °C. Lískové ořechy dáme do malého pekáčku nebo na plech a vložíme na 12 minut do rozehřáté trouby. Nasypeme je na utěrku a třením z nich odstraníme slupku. Necháme vychladnout a nakrájíme je nahrubo.
- 2Kuřecí maso nakrájíme také nahrubo. Vařený celer nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme najemno. Jablko nakrájíme na stejně velké kostky jako celer. Mrkev nastrouháme nahrubo.
- 3Vařený a řapíkatý celer, jablko a mrkev promícháme, osolíme, opepříme a přidáme cukr a olej. Promícháme a přidáme kuřecí maso a lískové ořechy. Znovu promícháme, přidáme citronovou šťávu, majonézu a jogurt a vše důkladně promícháme. Pokud je potřeba, dochutíme solí.
Tip
V této pomazánce nejlépe zužitkujete zbylé maso z pečeného kuřete.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef