Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 4 hrsti rukoly
  • 4 hrsti polníčku
  • 1 rohlík
  • 4 ančovičky
  • 2 stroužky česneku
  • 4 kávové lžičky a 9 lžic olivového oleje
  • 4 vejce
  • 8 plátků slaniny
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

You also need

  • potravinářskou fólii
  • kuchyňské papíry

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Instructions

  • 1Rukolu a polníček smícháme dohromady. Rohlík natrháme na malé kousky. Ančovičky nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, podélně rozřízneme a odstraníme středový klíček.
  • 2V menším rendlíku dáme vařit vodu. Připravíme potravinářskou fólii o délce 30 cm a pečlivě jí vyložíme misku. Okraje fólie necháme přesahovat ven z misky.
  • 3Do misky s fólií vlijeme 1 kávovou lžičku oleje, opatrně vyklepneme 1 vejce, aby se neporušilo, a okraje fólie stiskneme k sobě tak, aby okolo vejce nezbyl žádný vzduch. Pozor, neprotrhněte žloutek! Fólii zavážeme na uzel. Stejně připravíme zbývající 3 vejce.
  • 4Jakmile voda v rendlíku začne vřít, vložíme do ní balíčky s vejci, stáhneme oheň na mírný var a vejce 5 minut vaříme. Vyndáme je a dáme stranou.
  • 5Na pánvi na středním ohni rozehřejeme 5 lžic oleje, přidáme česnek a kousky rohlíku a promícháme. Jakmile česnek začne hnědnout, vyndáme ho a dáme stranou. Pozor, nesmíme ho spálit! Rohlík za častého míchání restujeme dozlatova další 2 minuty. Opečený rohlík dáme stranou, pánev vytřeme kuchyňským papírem a nasucho na ní z obou stran dozlatova orestujeme slaninu.
  • 6Do úzké mixovací nádoby dáme orestovaný česnek, ančovičky, ocet, hořčici a zbylý olej. Vše rozmixujeme, osolíme a opepříme.
  • 7Na talíř dáme 2 hrsti salátové směsi, čtvrtinu orestovaných rohlíků a slaniny a doprostřed vejce, které předtím opatrně vyndáme z fólie a osolíme. Přilijeme dresink a posypeme nakrájenou pažitkou.
     
     
     
     
     
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

Ingredients

You also need

PAIRING DISHES WITH WINE