Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 500 g mramorové dýně nebo Hokkaido
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 balení uzeného tofu
  • 40 g rajského protlaku
  • 160 ml kokosového mléka
  • 1 kávová lžička curry pasty
  • 1 kávová lžička sójové omáčky
  • Čerstvá thajská bazalka
  • 1 chilli paprička
  • Olivový olej
  • Sůl

VHODNÁ PŘÍLOHA

  • Rýže

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Troubu zapneme na 200 °C. Dýni umyjeme (mramorovou dýni oloupeme), rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nakrájíme ji na 1,5 cm proužky, které vyskládáme na pekáč, pokapeme olivovým olejem a pečeme 15 minut.
  • 2Cibuli nakrájenou na proužky a česnek na plátky orestujeme na pánvi s 1 lžičkou olivového oleje. Přidáme tofu nakrájené na kostky a opékáme několik minut. Do pánve přidáme rajský protlak a curry pastu. Minutu restujeme, zalijeme 200 ml vody a kokosovým mlékem. Na závěr přidáme na kostky nakrájenou pečenou dýni. Dochutíme sójovou omáčkou a solí.
  • 3 Podáváme s rýží.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

VHODNÁ PŘÍLOHA