4–6 ServingsRychlovka
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients
- 1 l borůvek nebo jahod
- 200 g cukru
- 250 ml smetany, min. 31%
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions
- 1Borůvky nebo jahody rozmačkáme v misce s cukrem, přilijeme vychlazenou smetanu a rozmícháme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Necháme vychladit v lednici.
Tip
Polovinu ovoce rozmačkejte, druhou část nechte vcelku – žahour bude chuťově zajímavější.
Žahour můžete použít také jako ozdobu na lívance či palačinky nebo jím přelít kynuté knedlíky. Cukr přidávejte podle kyselosti ovoce a podle vlastní chuti.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef