Cart

Buy all ingredients right below the recipe

FÍKOVÁ MARMELÁDA

  • 90 g sušených fíků
  • 50 g cukru krupice
  • 10 ml citronové šťávy
  • 2 lžíce medu

SUROVINY

  • 1 balení listového těsta
  • 2 žloutky
  • 120 g najemno nastrouhaného pecorina
  • hrubá mouka na podsypání těsta

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Pečící papír

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA FÍKOVOU MARMELÁDU

  • 1Fíky nahrubo pokrájíme a 5 minut je vaříme ve 120 ml vody doměkka. Přidáme cukr, citronovou šťávu a med a ještě 1 minutu povaříme. Necháme částečně vychladnout a vše rozmixujeme.

POSTUP NA TYČINKY

  • 1Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 2Těsto rozdělíme na 2 části a každou vyválíme na pomoučněné desce na placku silnou 2 mm. Obě placky potřeme žloutkem.
  • 3Jednu placku potřeme fíkovou marmeládou a posypeme pecorinem, přikryjeme ji druhou plackou potřenou stranou dolů a jemně je stlačíme k sobě. Spojené placky nařežeme na proužky široké 1 cm, stočíme je do vrtule, položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v rozehřáté troubě 15–20 minut dozlatova.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

FÍKOVÁ MARMELÁDA

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE