Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g tučného měkkého tvarohu (nejlépe baleného ve fólii)
  • 100 g másla
  • 1 červená kapie
  • 1 malá cibule nebo 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2-1 lžička soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Máslo a sůl vložte do robota a nechte při poloviční rychlosti promíchávat třecím nástavcem alespoň 10-15 minut. Máslo tak podstatně změní konzistenci, zesvětlá a nabude.
  • 2V mezičase oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno. Pokud použijete jarní cibulky, ponechte jim nejen bílou část, ale také pevnou a zdravou zelenou nať. Papriku odjádřete, rozkrojte na třetiny nebo čtvrtiny, dočistěte a také nakrájejte na co nejdrobnější kostičky.
  • 3Mletou papriku smíchejte s olivovým olejem. Snižte výkon robota na minimální otáčky a přidejte papriku s olejem. Po lžících nechte zapracovat tvaroh a nakonec ještě přisypte nakrájenou zeleninu. Stěrkou uvolněte pomazánku od stěn nádoby a nechte naposledy krátce promíchat do rovnoměrného obarvení a rozptýlení přísad.
Tip
Máslo, když ho dostatečně dlouho mícháte vařečkou, zesvětlá a nabyde na objemu, protože se našlehá a pojme vzduch. Tím se podstatně odlehčí a vytvoří tak ten nejlepší základ pro jakékoli pomazánky, co znám. Doporučuju však předat celou záležitost do spárů samostatného kuchyňského robota. Pomazánka také skvěle chutná bez mleté papriky a kapie, jen s jarní cibulkou. Nebo pažitkou.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY