Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 kg jahod
  • 10 g citrusového pektinu
  • 120 g čekankového sirupu
  • Špetka soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Zavařovací sklenice

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Jahody omyjeme a zbavíme stopek. Vložíme je do hrnce, ve kterém budeme marmeládu vařit a rozmačkáme je nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme čekankový sirup a špetku soli, která zvýrazní přirozenou sladkost ovoce.
  • 2Zapneme plotýnku, přivedeme k varu a následně přisypeme citrusový pektin. Necháme dvě minuty probublávat a ihned plníme do horkých sklenic. Zavíčkujeme a nyní máme dvě možnosti.
  • 3Sklenici otočíme dnem vzhůru a necháme 5 minut odpočinout, následně otočíme zpět. Marmeládu uchováváme v lednici a spotřebujeme co nejdříve.
  • 4Nebo naplněné sklenice zavaříme 15 minut na 85 °C. Zavařenou marmeládu není třeba uchovávat v lednici.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE