8 PIECESDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 2-3 červené cibule
- 1 lžíce oleje
- 150 ml zakysané smetany (rozhodně kupte takovou, která nemá ve složení uveden škrob)
- 1 žloutek
- sůl
- sušená majoránka
- 1 hotové kupované křehké těsto na koláč
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Postup
- 1Těsto, rozválené na tvar kruhu a vysoké kolem 4 mm, prostě jen přeneste na plech vyložený papírem na pečení. Troubu začněte předehřívat na 180 stupňů, horkovzdušný oběh ponechte vypnutý.
- 2Smetanu smíchejte se žloutky, špetkou soli a trochou rozemnuté majoránky. Rozetřete na těsto, malý kousek podél okrajů nechte volný. Posléze okraje trochu a jen z malé části přehněte nahoru. Když u toho vytvoříte ozdobný vzor, cena bude nejspíš vaše.
- 3Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké půlměsíčky. V míse je smíchejte s olejem a špetkou soli, přotom se snažte oddělit jednotlivé vrstvy cibule od sebe. Potom tuhle nádheru rozprostřete na ochucenou smetanu. Vložte do trouby a pečte 25-30 minut, až okraje zezlátnou a cibule též.
- 4Nechte chvíli vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte vlažné.
Tip
Místo křehkého těsta můžete použít i hotové těsto na pizzu. Pečte však velmi zprudka, ideálně mezi 220-240 stupni. Hotový koláč vyndejte z trouby nejpozději za 20 minut, ale možná i dříve - řiďte se barvou okrajů.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.