2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- cca 450 g vepřové panenky
- 100 g plátků anglické slaniny
- 2 dcl višňového nealko piva
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička růžového pepře
- 1 lžička vločkového nebo mletého chilli
- 3 snítky rozmarýnu
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- Himalájská sůl
NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU
- Coca-Cola
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1V misce smícháme višňové pivo, drcený česnek, olej, balzamikový ocet, nadrcený pepř, chilli, hořčici a nasekaný rozmarýn.
- 2Panenku naložíme do marinády a necháme v lednici marinovat nejlépe přes noc. Nejméně však na 2 hodiny.
- 3Panenku vyjmeme z marinády a obalíme v plátcích slaniny. Gril rozžhavíme na 240 stupňů a grilujeme z každé strany po dobu 5 minut. Pamatujeme i na boky panenky. Čas upravíme podle tloušťky masa. Správně ugrilovaná panenka by měla zůstat uvnitř růžová.
- 4Až bude panenka hotová, odstraníme ji z grilu a necháme 10 minut odpočívat, aby zůstala šťavnatá. Poté ji nakrájíme na plátky, osolíme a podáváme.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.