Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • cca 450 g vepřové panenky
  • 100 g plátků anglické slaniny
  • 2 dcl višňového nealko piva
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička růžového pepře
  • 1 lžička vločkového nebo mletého chilli
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • Himalájská sůl

NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU

  • Coca-Cola

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1V misce smícháme višňové pivo, drcený česnek, olej, balzamikový ocet, nadrcený pepř, chilli, hořčici a nasekaný rozmarýn.
  • 2Panenku naložíme do marinády a necháme v lednici marinovat nejlépe přes noc. Nejméně však na 2 hodiny.
  • 3Panenku vyjmeme z marinády a obalíme v plátcích slaniny. Gril rozžhavíme na 240 stupňů a grilujeme z každé strany po dobu 5 minut. Pamatujeme i na boky panenky. Čas upravíme podle tloušťky masa. Správně ugrilovaná panenka by měla zůstat uvnitř růžová.
  • 4Až bude panenka hotová, odstraníme ji z grilu a necháme 10 minut odpočívat, aby zůstala šťavnatá. Poté ji nakrájíme na plátky, osolíme a podáváme.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU