Kitchin

Kitchin Rice Long Grain cooking bags

400 g
Best Buy
CZK 21.90 CZK 54.75 /kg

Delivery within 60 minutes

300+ customers buy regularly

Country: Burma,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Dlouhozrnná rýže ve varných sáčcích Kitchin představuje pohodlný a snadný způsob, jak pokaždé uvařit skvělou rýži. Sáčky jsou předem odměřené, takže se nemusíte bát toho, že přidáte příliš mnoho nebo příliš málo vody. Mají také zabudovaný filtr, který zachycuje škrob a zabraňuje vytvoření lepkavosti rýže.

  • Praktičnost – není třeba měřit rýži ani vodu, sáčky se snadno čistí.
  • Konzistence – rýže ve varných sáčcích se vaří rovnoměrně a konzistentně, takže si můžete být jisti, že vaše rýže bude pokaždé perfektní.
  • Chuť – zachovává si svou chuť a strukturu lépe než tradiční způsoby vaření.
  • Balení obsahuje čtyři sáčky rýže po 100 g.

Druhy rýže

Dlouhozrnná rýže má dlouhá, tenká zrna. Je to nejběžnější druh rýže konzumované na světě a je známá pro svou nadýchanou texturu a neutrální chuť. Dlouhozrnná rýže má bílou i hnědou variantu.

Předvařená rýže byla před mletím částečně vařená a dušená. Tento proces jí dodává lehce oříškovou chuť a pevnější texturu.

Rýže Basmati se pěstuje v Indii a Pákistánu. Je známá pro svou oříškovou chuť a voňavé aroma. Basmati rýže se často používá v indické a pákistánské kuchyni, ale lze ji použít i do jiných druhů jídel.

Jasmínová rýže se pěstuje v Thajsku a dalších částech jihovýchodní Asie. Je známá pro své květinové aroma a lehce lepkavou texturu. Jasmínová rýže se často používá v thajské kuchyni, ale lze ji použít i do jiných druhů jídel.

Použití

  1. Sáček s rýží propláchněte a vložte do osolené a vroucí vody (1 sáček/1 l vody).
  2. Vařte pod pokličkou na mírném plameni 14–17 minut, dokud rýže nezměkne.
  3. Sáček vytáhněte a přebytečnou vodu nechte odkapat. Pak sáček v horní části roztrhněte nebo rozstříhněte a rýži servírujte.

O Kitchin

Jíst skvělé jídlo nemusí nutně znamenat, že to udělá díru do vašeho rozpočtu. Zářným příkladem je naše značka Kitchin. Není to jen tak ledajaká značka trvanlivých potravin. Její kouzlo spočívá v kombinaci skvělé ceny a chuti, kterou si prostě zamilujete.

A ještě jeden zábavný fakt - věděli jste, že naše značky Miil, Moddia, Dacello, Pappudia, FJORU, MASO!  a Sutcha jsou členy stejné domácnosti Rohlik Group? Nevěděli jste? Pak nevíte, co vám chybí! Měli byste to zkusit - doporučuje 100 ze 100 rohlíků.

O výrobci

Společnost Lagris byla založena roku 1991 jako rodinná firma zabývající se obchodem s agroplodinami. V roce 2002 se stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Za tu dobu získala bohaté zkušenosti, řadu ocenění za kvalitu i design produktů a hlavně důvěru a loajalitu svých zákazníků. 

V roce 2002 se společnost stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Tímto krokem rozšířila nejen své portfólio výrobků, ale také své exportní možnosti. V roce 2005 pak společnost změnila své obchodní jméno na Podravka - Lagris a.s., čímž zakončila své začleňování pod mateřskou společnost Podravka Koprivnica.

Skladování

Skladujte v suchu při pokojové teplotě.

Výrobce

Podravka – Lagris a. s.
Dolní Lhota 39 
763 23 Dolní Lhota
Česká republika

Composition

Rýže setá oryza sativa L

Nutritional values per 100 g

Energy value1480 kJ/353 kCal
Fats0.5 g
including saturated fatty acids0.1 g
Carbohydrates78 g
including sugars0.5 g
Protein7.9 g
Salt0.01 g
Fibre0.5 g