
Prime beef shank grass fed
ca. 500 g6 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Kližka je maso ze spodní části hovězí kýty, šlachovitější a tužší, ale libové díky tomu, že dobytek se celoročně pase na vlhkých, irských pastvinách. Maso pochází ze zvířat mladších 30 měsíců. Chov, porážka i prvotní bourání masa probíhá v Irsku.
O grass fed...
Tráva je pro hovězí dobytek přirozenější potravou než obilí. Hovězí maso z dobytku krmeného trávou má rovnoměrnější rozložení tuku – mramorování – díky čemuž je jeho konzumace příjemnějším smyslovým zážitkem.
Proč si vybrat irské hovězí maso? Máme pro vás hned pět důvodů...
- Lidé
Dobytek byl v Irsku důležitý po tisíce let a v minulosti se bohatství člověka měřilo podle počtu kusů dobytka, které vlastnil. Irské slovo pro silnici – bóthar – doslova znamená stezku pro krávy, dostatečně širokou na to, aby se kolem sebe míjely dvě zvířata. ‚Boreen‘ neboli malá cesta byla dost široká jen pro jedno zvíře.
- Místo
Mírné podnebí Irska těží z mírného vlivu Golfského proudu, který přináší oteplování vod z Mexického zálivu do severní Evropy. Nejzřetelnějším důkazem toho jsou hojné srážky, které činí ze zelených pastvin hlavní pilíř irského zemědělství.
- Tradice
Zatímco klima a geologie jsou důležité, historie a kultura mají také své místo. Skot je součástí irské krajiny již více než pět tisíc let a jeho přítomnost pomohla utvářet politickou, sociální a kulturní strukturu země. Tradičně byly krávy měnou a vlastnictví dobytka bylo měřítkem postavení.
- Dobytek
Zemědělství se opíralo o vysoce kvalitní pastviny a plemena jako shorthorn, hereford a angus byl přivezeny ze zámoří. Irští chovatelé rychle vynikli v chou těchto nových plemen a exportovali je ve velkém množství zpět do své domoviny. Díky této nové produktivitě se Irsko stalo hlavním vývozcem hovězího masa. Je to role, která přetrvala až do současnosti. Irsko dnes vyváží asi 90 % své produkce hovězího masa, což z něj činí největšího čistého vývozce hovězího masa na severní polokouli. Irsko má přibližně 4,5 milionu lidí, přesto se odhaduje, že ročně vyprodukuje dostatek hovězího masa, které by uživilo 28 milionů lidí.
- Tráva
Skot těží z nejdelší pastevecké sezóny v Evropě a spásá nepřetržitě čerstvou trávu a jetel. V době porážky téměř 90 % jejich stravy tvoří tráva – zdaleka nejvyšší procento ze všech skotu v Evropě.
Použití
Kližka je typický hovězí řez určený na dušená jídla. Maso doporučujeme nakrájet na kostky a dusit v rajčatové omáčce, na víně nebo v hovězím vývaru v kombinaci s bylinkami, kořením nebo zeleninou. Při pomalém dušení za nízké teploty získáte jemné maso s bohatou omáčkou.
O výrobci
Kepak je irská rodinná společnost. Zakladatel Noel Keating otevřel řeznictví Keatings v roce 1966. Z rodinného řeznictví na Francis Street v Dublinu se Kepak rozrostl na mezinárodně působícího mnohostranného inovátora potravin, dodávajícího prvotřídní kusy čerstvého masa. Spolupracují s více než 28 000 farmami prostřednictvím spravedlivého obchodu, předávání znalostí a iniciativ udržitelnosti.
Skladování
Uchovávejte při teplotě od 0–4 °C.
Výrobce
KEPAK GROUP HQ
Clonee, Co Meath
Irsko
Porcováno a baleno
Velká Pecka s.r.o.
Sokolovská 100/94
186 00 Praha 8 – Karlín
Česká republika
Durability
Composition
Hovězí maso |