
BIO MASO!
BIO MASO! Beef shredded
ca. 0.6 kg3 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Hovězí mletý polotovar pod značkou BIO MASO! pochází z ekologického zemědělství. Poměr svaloviny a tuku je cca 80/20.
Více o BIO hovězím značky MASO!
BIO Hovězí pochází z masných plemen jalovic, mladých býků nebo volků od českých farmářů. Po porážce maso zraje minimálně týden na sucho, tím je maso křehčí a chutnější.
Ekologické zemědělství klade důraz na produkci potravin v souladu s přírodou. Zvířata jsou krmena rostlinnou stravou bez používání umělých hnojiv a chemických přípravků. Během vegetačního období mají zajištěny volný výběh na pastvinách. Celý proces produkce, od chovu po porážku, je přísně kontrolován příslušnými certifikáty dle standardů ekologického zemědělství.
Maso pro Rohlik.cz zpracovávají v závodu TORO Hlavečník, který je od roku 2022 certifikován v oblasti ekologického zemědělství.
Použití
Lze využít při přípravě boloňských špaget, karbanátků, sekané nebo například domácích burgerů.
Tip! Připravte si lilky plněné mletým masem dle následujícího receptu:
Umyté lilky rozřízněte a jadérka vydlabejte. Dužinu osolte a nechte odstát alespoň 20 minut. Mleté maso zprudka osmažte na pánvi a smíchejte s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenými rajčaty, trochou soli a pepře. K tomu můžete přidat další suroviny jako například žampiony, sušená rajčata, olivy nebo konzervované fazole.
Lilky zevnitř osušte, potřete olejem a opepřete. Naplňte je masovou směsí a dejte zapéct do předem vyhřáté trouby na cca 175 °C na cca půl hodiny. Pak je posypte sýrem typu parmazán a zapékejte, dokud se sýr nerozpustí.
O výrobci
TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce kvalitního hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka. Od roku 2022 je společnost certifikována v rámci porážky a zpracování hovězího masa v ekologickém režimu.
Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika
Durability
Composition
Hovězí mleté maso | |
Kuchyňská sůl | 1.1 % |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 695 kJ/166 kCal |
Fats | 9.6 g |
including saturated fatty acids | 4 g |
Carbohydrates | 0 g |
including sugars | 0 g |
Protein | 20 g |
Salt | 1.1 g |
Fibre | 0 g |