
MASO!
MASO! Beef minced
ca. 0.6 kgca.
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Hovězí mletý polotovar s poměrem svaloviny a tuku zhruba 80 ku 20. Jemně mleté na 4 mm, bez šlach a chrupavek. K masu je přidáno minimální množství soli, která je použita jako konzervant.
Skvěle se hodí na ragů, sekanou, nebo také hamburgery.
Více o hovězím značky MASO!
Hovězí je vždy jen z mladého býka z plemene Českého strakatého skotu, také znám jako ČESTR, u kterého je kontrolovaná zmasilost a protučnělost. Zvířata jsou chována na několika farmách, kde jsou pouze na slámě, což příznivě prospívá jejich kondici. Po celý život mají větrané stáje a přístup k žrádlu stejně jako vodě, podáváno je jim pouze české krmivo. Po porážce jsou býci minimálně týden vyvěšeni na sucho, aby jejich maso zkřehlo.
Maso pro Rohlik.cz zpracovávají v TORO Hlavečník a to podle přesných požadavků na zmasilost a protučnělost každého kusu tak, aby pro vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.
Použití
Mletý polotovar můžete využít při přípravě boloňských špaget, karbanátků, sekané nebo například domácích burgerů.
Tip! Připravte si lilky plněné mletým dle následujícího receptu:
Umyté lilky rozřízněte a jadérka vydlabejte. Dužinu osolte a nechte odstát alespoň 20 minut. Mleté maso zprudka osmažte na pánvi a smíchejte s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenými rajčaty, trochou soli a pepře. K tomu můžete přidat další suroviny jako například žampiony, sušená rajčata, olivy nebo konzervované fazole.
Lilky zevnitř osušte, potřete olejem a opepřete. Naplňte je masovou směsí a dejte zapéct do předem vyhřáté trouby na cca 175 °C na cca půl hodiny. Pak je posypte sýrem typu parmazán a zapékejte, dokud se sýr nerozpustí.
O výrobci
TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce kvalitního hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka.
Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika
Durability
Composition
Hovězí výsekové maso |
Kuchyňská sůl |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 695 kJ/166 kCal |
Fats | 9.6 g |
including saturated fatty acids | 4 g |
Carbohydrates | 0 g |
including sugars | 0 g |
Protein | 20 g |
Salt | 1.1 g |
Fibre | 0 g |