
MASO!
MASO! Beef chuck tender
ca. 0.6 kg5 DAYS AVERAGE FRESHNESS
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Hovězí falešná svíčková je část předního z plece býka. Jedná se o sval, který svým vzhledem připomíná běžnou svíčkovou, zde také získal svůj název. Charakteristické pro ni je křehkost, jemnost a šťavnatost.
Maso je fantastické na dlouhé a pomalé dušení.
Více o hovězím značky MASO!
Hovězí je vždy jen z mladého býka z plemene Českého strakatého skotu, také znám jako ČESTR, u kterého je kontrolovaná zmasilost a protučnělost. Zvířata jsou chována na několika farmách, kde jsou pouze na slámě, což příznivě prospívá jejich kondici. Po celý život mají větrané stáje a přístup k žrádlu stejně jako vodě, podáváno je jim pouze české krmivo. Po porážce jsou býci minimálně týden vyvěšeni na sucho, aby jejich maso zkřehlo.
Maso pro Rohlik.cz zpracovávají v TORO Hlavečník a to podle přesných požadavků na zmasilost a protučnělost každého kusu tak, aby pro vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.
Použití
Vhodné na způsob medailonků, špikování, dlouhé dušení a pečení.
Tip! Připravte si klasiku kuchyně v podobě svíčkové omáčky podle následujícího receptu:
Maso osolte a na tuku zprudka po všech stranách opečte. Poté maso vyjměte a do stejné nádoby přidejte očištěnou a na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a osmahněte do hněda. Následně vložte maso zpět, přidejte koření, mírně podlijte a vložte do trouby. Maso pravidelně polévejte šťávou a podle potřeby i vývarem. Jakmile je maso měkké vyjměte ho, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou, osmahněte a postupně řeďte zbytkem vývaru a smetanou.
Omáčku dochuťte cukrem, citronovou šťávou nebo octem a dobře provařte, poté omáčku prolisujte přes cedník. Podávejte s knedlíky a brusinkami nebo rybízovým džemem.
O výrobci
TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce kvalitního hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka.
Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika
Durability
Composition
Hovězí falešná svíčková |