Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

MASO!

MASO! Pork tenderloin

ca. 0.55 kg

6 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Sold out. Expected back on Wed.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Panenka představuje ten nejjemnější a nejkřehčí sval na vepřovém. Nachází se v bederní části navazující na pečeni. Často bývá označována jako panenská svíčková.

Vepřová panenka je odblaněna, avšak obsahuje jak špičku, tak i palec svíčkové. Z panenky můžete připravit jemné medailonky, lze ji ale také prudce zatáhnout a poté jen dopéct s dokonale růžovým středem.

Balení obsahuje celou panenskou svíčkovou.

Více o vepřovém značky MASO!

Vepřové je vždy z vybraných vepřů s kontrolovanou zmasilostí a protučnělostí otcovské linie plemene Duroc. Všichni vepři pocházejí z farmy v Kostelecké Lhotce v podhůří Orlických hor. Prasata mají po celý život minimálně o 20 % více životního prostotu a také jim je zachován přirozený denní cyklus, kdy jim není uměle přisvětlováno a tím prodlužován den. Veškeré krmivo pro krmení prasat je regionálního charakteru. Základní složkou krmiva je syrovátka z nedaleké mlékárny, která prasatům velmi chutná a zároveň se pozitivně odráží v chutí masa.

Maso pro Rohlik.cz bourají a zpracovávají v TORO Hlavečník a to podle přesných požadavků tak, aby proto vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.

Použití

Vepřová panenka je ideální na přípravu minutek nebo vepřových medailonků. Upravujte ji tak, aby byla uvnitř lehce narůžovělá.

Tip! Připravte si dle následujícího receptu vepřovou panenku s gratinovanými bramborami:

Vepřovou panenku dobře omyjte a osušte a zbavte přebytečných blan. V mističce si udělejte směs z česneku, hořčice, olivového oleje a přisypte špetku soli a pepře. Touto směsí potřete panenku a dejte ji na minimálně 30 minut odležet do chladu.

Naloženou panenku zprudka a ze všech stran opečte na pánvi. Potom maso přendejte do zapékací mísy a zasypte nadrobno pokrájenou cibulí. Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 180 °C asi 10 minut dle vaší trouby. Poté panenku obraťte, přidejte větvičky rozmarýnu, přiklopte pokličkou a dalších 20 minut pečte. Vyndejte z trouby, nechte asi 2 minuty stát a teprve potom maso nakrájejte na ten­ké plátky.

Oloupané a omyté brambory nakrájejte na zhruba centimetrové plátky. Dejte je do máslem vymazané, zapékací mísy. Každou vrstvu vždy osolte a pře­lijte zahřátou smetanou s česnekem a poslední vrstvu posypte parmazánem. Dejte do předem vyhřáté trouby a pečte při 180 °C asi 30 minut.

O výrobci

TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce kvalitního hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka.  

Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 6 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřová panenka

customer support contacts

  • Text loading

    Text loading

  • Text loading

    Text loading

Text loading

Text loading

To change your cookie settings click here.

English