Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

Naše maso

Naše maso Gothaj salami sliced

ca. 100 g

6 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium qualityFresh from the farm

ca.

 CZK 27.99 CZK 279.90 /kg

Delivery within 60 minutes

500+ customers buy regularly

Category:
Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Gothajský salám prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštických černostrakatých prasat.

Gothajský salám vyrábíme v Amase podle původní československé receptury z roku 1977. Libové hovězí a vepřové maso, tučnější vepřové a koření (černý pepř, sladká paprika, muškátový květ a česnek) se v kutru (velký řeznický mixér) vymíchají na jemnou spojku čili sekánku. Poté se přidá pěkné hřbetní sádlo a pomalými otáčkami nožů kutru se naseká na tzv. zrno o velikosti asi 8 mm. Pevné dílo narážíme do hovězích deníků (slepé střevo). Po osušení v teplé udírně se gothaj pozvolna vyudí na bukovém dřevu a několik hodin se šetrně vaří v páře.

Balení obsahuje cca 200 g krájeného gothaje. Baleno v ochranné atmosféře.

Gothaj

Gothajský salám, jak ho známe dnes, vznikl úpravami z původního receptu Gothaer Wurst, který si čeští řezničtí tovaryši přinesli v 19. století z německého města Gotha, kde ho jako první připravil uzenářský mistr Johann Daniel Kestner. Tato část německého Durynska proslula právě uzenářskými specialitami. V českých zemích se tento vyhlášený salám připravuje přes sto let a traduje se, že podle gothaje poznáte řezníka. Pečlivost a poctivost při přípravě masa i při výrobě gothaje se rozhodně vyplácí.

Použití

Gothaj si můžete vychutnat jen tak, s čerstvým pečivem, oblíbené jsou však i další variace. Některé z nich mají vtipné názvy: „dělnické carpaccio“ jsou tenké plátky gothaje s octem a cibulí, „dělnický řízek“ je zase gothaj obalený v trojobalu a osmažený jako řízek. Někdo si gothaj rád přidá do leča místo špekáčku, jiný zas do francouzských brambor – a řeznicí ho milují v hemenexu. Prostě místo šunky vyzkoušejte voňavý a šťavnatý gothaj.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 6 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřové maso44 %
Hovězí maso29 %
Vepřové sádlo
Dusitanová solící směs
Jedlá sůl s jódem99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Černý pepř
Muškátový květ
Sladká paprika
Čerstvý česnek
Obal hovězí deník

Nutritional values per 100 g

Energy value1680 kJ/398 kCal
Fats39.3 g
including saturated fatty acids15.8 g
Carbohydrates0 g
including sugars0 g
Protein11 g
Salt2 g
Fibre0 g
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.