Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

Naše maso

Naše maso Smoked Roast (Veneer)

ca. 100 g

3 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium qualityFresh from the farm

ca.

Price adjusted based on the final weight

More info

 CZK 56.99 CZK 569.90 /kg

Delivery within 60 minutes

200+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Uzená pečeně prémiové kvality z masa přeštických černostrakatých prasat. Uzená pečeně, stejně jako jiná uzená masa, patří k tradičním českým uzenářským výrobkům. Někdy se jí říká kladenská pečeně. Typicky české uzené se nejdřív udí a pak ještě vaří, takže ho můžete rovnou jíst, nakrájené na prkýnku, nebo s ním dále vařit.

V Amase vepřové pečeně z přeštíků, kryté slabou vrstvou sádla, nejdřív nasolí a nechají dva týdny ležet v láku. Pak je lehounce opláchnou v teplé vodě, aby se odsolil povrch, v udírně je na bukovém dřevu vyudí dozlatova a šetrně povaří v páře. Pečeně je pak šťavnatá a má velmi jemnou chuť.

Balení obsahuje cca 100 g krájené pečeně. Baleno v ochranné atmosféře.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Uzená pečeně na rohlíku nebo chlebu s okurkou poslouží jako výborná a rychlá svačina. Využijete ji také na obložené mísy, do sendvičů i bramborových knedlíků, opečená na cibulce je skvělá do fleků nebo zelňačky.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 3 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřová pečeně bez kosti
Dusitanová solící směs
Jedlá sůl s jódem99.5 %
E250 - Dusitan sodný

Nutritional values per 100 g

Energy value673 kJ/159 kCal
Fats9.2 g
including saturated fatty acids2.5 g
Carbohydrates0 g
including sugars0 g
Protein16 g
Salt2 g
Fibre0 g
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.

customer support contacts

  • Text loading

    Text loading

  • Text loading

    Text loading

Text loading

Text loading

To change your cookie settings click here.

English