• Náš vánoční katalog je už i online!🎄
    Ho, ho, ho! Vánoční katalog teď najdete i v aplikaci a na našich stránkách!
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

E1420 - Acetát škrobu

Charakteristika

Acetát škrobu je stabilizátor i zahušťovadlo. Takto modifikovaný škrob je stabilnější při vyšších teplotách a v prostředí s nízkým pH. Dokáže stimulovat růst prospěšných bakterií v tenkém i tlustém střevě, podobně jako různá probiotika. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak, že má energetickou hodnotu 16,5kJ/g.

Použití

Používá se v řadě potravin jako jsou např. polévky, omáčky, apod.

Výroba

Vyrábí se působením 8% anhydridu kyseliny octové a 0,12% kyseliny adipové na škrobové granule. Maximální úroveň acetylových skupin ve škrobu je 2,5%, adipylových skupin max. 0,09%.

Nežádoucí účinky

Látka nemá nežádoucí účinky, i když se u zvířat objevily náznaky zvětšeného tlustého střeva. Tento poznatek však nemá vliv na nežádoucí účinky u lidí.

Zdroje informací

  • Food-Info.net : E-numbers : E1420: Starch acetatelink ]
  • Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurraylink ]
  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
Fer potravina
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Seznam éček