4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
KOMPOT
- 400 g cukru krupice
- 2 banány
- 2 ks badyánu
- 1 vanilkový lusk
- 1 celá skořice
PUDINK
- 100 g celého máku
- 100 g datlí
- 100 g kešu ořechů
- 50 g javorového sirupu
- ½ lžíce mletého muškátového oříšku
NA DOKONČENÍ
- 20 g lískových ořechů
SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KOMPOT
- 1Cukr a 1 l vody smícháme v rendlíku a svaříme na konečný objem 400 ml.
- 2Banány nakrájíme na kolečka silná 1 cm a přidáme je do rendlíku. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a přidáme ho do rendlíku. Badyán a skořici přidáme do rendlíku. Promícháme, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni za občasného míchání, než kompot zhoustne, cca 10 minut. Z hotového kompotu vyndáme vanilku a koření a necháme ho vychladnout.
POSTUP NA PUDINK
- 1Na pánvi na středním ohni nasucho orestujeme mák a dáme ho do misky vychladnout.
- 2Datle vypeckujeme, pokrájíme je na menší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme muškátový oříšek, javorový sirup, kešu ořechy a 200 ml vody a vše důkladně rozmixujeme.
- 3Vmícháme mák.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Lískové ořechy orestujeme nasucho na pánvi dozlatova. Necháme je prochladnout a nahrubo je nakrájíme.
- 2Na dno jedné skleničky dáme 1 lžíci banánového kompotu, na něj 2 lžíce pudinku. Na pudink opět banánový kompot a poté pudink. Skleničky plníme, dokud nespotřebujeme veškerý kompot a pudink. Nakonec ozdobíme nakrájenými ořechy.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef