• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 filety z kapra s kůží o váze 150 g
  • 500 ml suchého bílého vína
  • 200 ml octa
  • 130 g cibule
  • 80 g oloupané mrkve
  • 70 g másla
  • 60 g oloupaného celeru
  • 60 g oloupané petržele
  • 1 citron
  • 20 kuliček černého pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 5 stonků pažitky
  • 3 bobkové listy
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 lžíce soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, podélně rozkrojíme a podélně nakrájíme na měsíčky. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na plátky silné 3 mm a ty potom šikmo rozkrájíme na kousky 1,5 cm veliké.
  • 2V kastrolu přivedeme k varu 500 ml vody, přidáme víno, ocet, sůl, citron, koření a tymián. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli a necháme na středním ohni 8 minut povařit.
  • 3Porce kapra lehce osušíme. Pozor, z kůže nesmíme otřít sliz, který je na jejím povrchu. Ryby vložíme do vařícího vývaru tak, aby byly vedle sebe a zcela ponořené. Přivedeme k varu, ihned stáhneme teplotu na minimum a pomalu vaříme dalších 12–15 minut.
  • 4V rendlíku rozpustíme máslo a smícháme s nadrobno nasekanou pažitkou. Uvařené porce kapra položíme na talíř i s vařenou zeleninou a polijeme rozpuštěným máslem.
     
Tip
Ideální je použít filety z kapra lysce, který má velmi málo šupin a jehož kůže je pokrytá slizem, který v průběhu této kuchyňské úpravy zmodrá. Proto je nutné na rybě sliz zachovat. Kapří maso je měkké po několika minutách. Abyste ho nerozvařili, stáhněte plamen a udržujte ho těsně pod bodem varu. Stačí, když se voda jen chvěje, nemusí bublat. Ke kapru namodro se nejlépe hodí nové brambory maštěné máslem nebo bílé pečivo. Na talíř přidejte ještě plátky citronu k dochucení s trochou zeleniny, ve které se kapr připravoval.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM