4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
KAPR
- 4 filety z kapra po 200 g
- 80 g másla
- 60 g hladké mouky
- 1 lžíce sladké papriky
- sůl
OMÁČKA
- 180 ml smetany, min. 31%
- 120 g oloupané cibule
- 40 g másla
- 1 lžička sladké papriky
- sůl
PAPRIKA
- 2 červené papriky
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup na papriku
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Papriky omyjeme a osušíme. Podélně je rozpůlíme, vyndáme z nich středy a vyklepneme semínka. Rozpálíme nasucho pánev a papriky na ní opečeme – nejprve řeznou stranou dolů. Poté je přendáme na plech a 10 minut dopečeme v rozehřáté troubě.
Postup na kapra
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Filety zbavíme kůže a osolíme je ze všech stran. Papriku smícháme v misce s moukou a kapra v této směsi obalíme. Rukou z ryby sklepneme přebytečnou mouku.
- 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a obalené filety v něm 1 minutu opečeme z každé strany. Pak je přendáme do pekáčku a dopečeme je v rozehřáté troubě 7 minut.
Postup na omáčku
- 1Cibuli nakrájíme najemno. V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a 1,5 minuty za stálého míchání restujeme. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme sladkou papriku a půl minuty ji za stálého míchání restujeme společně s cibulí.
- 2Přilijeme smetanu, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a 2 minuty vaříme. Omáčku přecedíme přes jemné síto do rendlíku, ochutíme solí a promícháme.
Tip
Omáčku můžete přikyselit i šťávou z citronu.
Pokud chcete další přílohu, zkuste třeba opečené brambory.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef