5 KGDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA NÁLEV
- 1 l octa
- 95 tablet sacharinu
- 2 balení konzervační směsi Deko
SUROVINY
- 5 kg okurek nakládaček
- 1,2 kg oloupané mrkve
- 2,7 kg oloupané cibule
- 10 stonků kopru i s okvětím
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA NÁLEV
- 14 l vody vlijeme do hrnce, přidáme ocet, směs Deko a sacharin. Přivedeme k varu, hrnec stáhneme z ohně a necháme 20 minut odstát.
POSTUP
- 1Okurky omyjeme a pečlivě očistíme kartáčkem. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka.
- 2Do velké kameninové nádoby na nakládané zelí dáme na dno 4 stonky kopru i s okvětím, zasypeme hrstí mrkve a hrstí cibule a na ně naskládáme okurky. Takto opakujeme nejméně čtyřikrát. Nekončíme ale okurkami, nýbrž cibulí, mrkví a koprem. Celou nádobu zalijeme odstátým nálevem.
Tip
Tyto okurky je nejlepší připravovat v kameninové nádobě. Vše musí být neustále potopené v láku.
Okurky nechte odstát v chladné místnosti (nejlépe ve sklepě) 7–10 dnů.
Čím menší okurky koupíte, tím lépe.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef