4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g cukrářských piškotů
- 400 g mascarpone
- 130 g smetany (min. 30%)
- 130 g moučkového cukru
- 150 ml silné kávy (espresso)
- 100 ml likéru Amaretto
- kakao na posypání
SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Smetanu vyšleháme dotuha.
- 2Mascarpone vyšleháme v robotu s moučkovým cukrem. Opatrně ručně vmícháme ušlehanou smetanu.
- 3V široké misce smícháme kávu a Amaretto. Piškoty postupně namáčíme do ochucené kávy tak, aby roztok nasály, ale nerozpadly se.
- 4Dno mísy vyložíme polovinou namočených piškotů, potřeme je polovinou vyšlehaného mascarpone, poklademe ho zbylými piškoty a potřeme zbývajícím krémem.
- 5Dáme do lednice vychladit alespoň na 2 hodiny. Před podáváním posypeme kakaem.
Tip
Potřebujete mísu o rozměrech 17 × 20 cm.
Tiramisù je také možné připravit do sklenic jako jednotlivé porce.
Část krému můžete dát do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a povrch dezertu ozdobit tak jako na fotografii.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef