Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 větší cuketa (cca 300 g)
  • 2 menší žluté cibule (2× cca 50 g)
  • 2 g čerstvého kopru (můžete použít i sušený kopr)
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • 30 g ovesných vloček jemných
  • 2 vejce velikosti M
  • 80 g balkánského sýra
  • 3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cuketu nastrouhejte najemno, vložte do sítka, osolte a nechte 10–15 minut odležet, aby díky soli pustila přebytečnou vodu. Mezitím oloupejte a nakrájejte najemno cibule a nakrájejte najemno kopr a petrželovou nať. Jakmile cuketa pustí přebytečnou vodu, vymačkejte ji.
  • 2Vymačkanou cuketu, nakrájenou cibuli, kopr i petrželovou nať dejte do větší mísy, přidejte ovesné vločky, vejce, sůl a pepř, poté do mísy rozdrobte balkánský sýr a vše promíchejte.
  • 3Nyní si nachystejte větší nepřilnavou pánev a rozehřejte v ní 1 lžíci oleje. Následně si vezměte lžíci a z připraveného cuketového těsta tvořte přímo na pánvi placky o výšce přibližně 1 cm, které zvolna opékejte 4–5 minut z každé strany na mírném plameni. Poté placky z pánve vyjměte, rozehřejte v pánvi další lžíci oleje a stejným způsobem připravte další várku placek. Tímto způsobem postupně zpracujte všechno cuketové těsto (nám vystačilo celkem na 3 várky a spotřebovali jsme tedy celkem 3 lžíce oleje). Opečené placky odkládejte nejlépe na talíř s papírovou utěrkou, která z placek odsaje přebytečný tuk.
  • 4Hotové placky ihned podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY