3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- Kuchařský box - Lasagne
- Olivový olej
- 300 g mletého hovězího masa (v případě veganské varianty špenát)
- 300 ml polotučného mléka
- 150 g parmazánu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Předehřejte troubu na 200 °C a zapékací mísu vymažte tukem.
- 2Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek.
- 3Zeleninu omyjte a rajčata, pórek, mrkev a papriku nakrájejte na kousky.
- 4Otrhejte listy z větviček bylinek a nakrájejte je nadrobno.
- 5Na pánvi rozehřejte (olivový) olej a osmažte mleté maso 3–5 minut při vysoké teplotě.
- 6Přidejte cibuli, česnek, pórek, papriku, mrkev a bylinky a restujte 5 minut při vysoké teplotě.
- 7Přidejte rajčata, omáčku na lasagne a 300 ml polotučného mléka, za stálého míchání přiveďte k varu a duste na mírném ohni 5 minut.
- 8Čtvrtinu omáčky rozetřete na dno zapékací mísy a přikryjte plátky lasagní. Opakujte dvakrát a dokončete vrstvou omáčky.
- 9Posypte strouhaným sýrem.
- 10Zapékací mísu vložte doprostřed trouby a lasagne pečte 30 minut.