Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 12 ks celých krevet s hlavou, nejlépe o velikosti 18/20
  • 500 g hovězího rump steaku Sutcha
  • Kořenící směs Dirty Dog BBQ Beef Rub
  • 300 g smetanového sýru Tartimalin Président
  • 300 g sýru čedar MIIL
  • 4 ks římského mini salátu „little gem“
  • 20 g lososovitého kaviáru
  • 4 ks mini ciabatty
  • 5 g plátkové soli
  • 30 g ploché čerstvé petržele
  • Olivový olej

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA ČEDAROVOU OMÁČKU

  • 1V litinovém kastrůlku rozmíchejte 300 g sýru Tartimalin s kořenící směsí Dirty Dog BBQ Beef. Sýr zahřejte v uzavřeném grilu na 160 stupňů tak, aby se z něho vypekla přebytečná tekutina. Jakmile začne sýr bublat, vyndejte ho z grilu a v poměru 2:1 k němu přidejte na kostičky pokrájený čedar. Vložte zpátky do grilu a čedar v něm nechte hezky rozpustit, občas promíchejte.

POSTUP

  • 1Krevety použijte celé i s hlavou o velikosti 18/20. Zbavte je krunýře a ocásku, ale hlavy jim nechte, protože je v nich schovaná šťáva, která zvýrazní jejich chuť. Krevety zbavte střívek, které jsou v horní části hřbetu. Použijte špendlíček anebo pinzetu, propíchněte je asi v 1/3 ocásku, střívko podeberte a jemným tahem ho vytáhněte ven, jako ve videu. Takto krevetu vyčistíte nejšetrnějším způsobem. Druhou variantou, jak zbavit krevetu střívka je naříznout ji po hřbetu a opět ho špejlí anebo pinzetou vytáhnout.
  • 2Jakmile máte krevety očištěny, nakrájejte si na tenké plátky hovězí rump steak. Maso zbavte šlach a nakrájejte na 3 až 4 milimetrové plátky. Krevetu do plátku zabalte směrem od ocásku k hlavě. Obalené krevety napíchněte na namočený bambusový špíz. Špíz napichujte od ocásku až pod hlavičku přes omotané hovězí maso a utěsněte je k sobě, aby hovězí na špejli hezky drželo. Na jeden špíz dejte 4 krevety. Nakonec je potřete z obou stran trochou olivového oleje a lehce posypte kořenící BBQ směsí od Dirty Dog.
  • 3Gril rozpalte na 200 stupňů a špízy grilujte dohromady asi 5 minut. V průběhu grilování je jednou až dvakrát otočte.
  • 4Ciabbaty rozpulte a dejte ogrilovat řeznou plochou na mřížku grilu. Plochou petržel posekejte a z římského mini salátu odtrhejte jednotlivé lístky. Jedná se o velice chutnou a zdravou odrůdu římského salátu s tmavě zelené listy se zlatožlutým středem růžice, který je označován jako „little gem“ anebo „salátová srdíčka“.
  • 5Do připravené čedarové omáčky zamíchejte posekanou petržel a nandejte ji dostatečně na ogrilované ciabbaty. Přidejte plátky římského salátku a na každou položte jeden špízek. Zaklopte obrácenou stranou pečiva s čedarovou omáčkou. Úplně nakonec dozdobte kousky lososovitého kaviáru a trochou posekané čerstvé petrželky.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY