Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g červená cibule
  • 20 g česnek
  • 300 g paprika červená a zelená
  • 200 g rajčata na větvičce
  • 250 g krevety celé nevařené
  • 200 g kalamár
  • 300 g slávky
  • 500 g kuřecí paličky
  • 50 ml koňaku
  • 300 g rýže Campanini Bio
  • 150 ml extra panenského olivového oleje
  • 3 g šafránu
  • 15 g lahůdková paprika mletá
  • 3 ks 450 ml kuřecí vývaru Konečně vývar
  • 30 g soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do pánve dejte na malé kostičky pokrájený mix paprik, cibule a česneku. Zeleninu na pánvi pomalu obdělejte, nesmí se dělat zprudka, aby nezhořkla, ale naopak chytla svoji sladkou chuť. Jakmile zelenina povolí, přidejte k ní posekaná rajčata. Ty je naopak důležité dobře opražit. Průběžně je lehce promíchávejte ze zeleninou.
  • 2Z vychladlých krevet oloupejte hlavičky a vymačkejte z nich šťávu do rendlíku. Ta je důležitá pro finální sílu a chuť paelly. Krevety zbavte schránek a šťávu se schránkami a z vydrťte z nich co nejvíce materiálu.
  • 3Jakmile zelenina v pánvi chytne barvu přihoďte k ní pokrájené kalamáry a flambujte s panákem koňaku. Kalamáry by se neměli pražit, počkejte až pustí trochu šťávy a nechte je pouze lehce dusit. Pokud byste je upražili do sucha, tak jídlo zhořkne. Základ zalijte trochou vývaru a nyní začnete vyrábět základ paelly. Do pánve přidejte sušenou papriku, šafrán a nechte rozpustit.
  • 4Do základu vraťte opečené kuřecí paličky, které je potřeba ještě dodělat. Dolijte zbytkem vývaru a nechte dusit. Přes cedník přilijte džus z vydrcených hlaviček a schránek krevet. Jakmile budou kuřecí paličky hotové, což je asi 15 minut, odhrňte je z pánve stranou a přidejte rýži, kterou dělejte v pánvi 18 minut. Doporučený poměr je 1:3, tedy jeden dílek rýže na tři díly tekutiny. Rýži rozvrstvěte po dně pánve a 2 až 3 minuty přes uvařením přidejte do pánve mušle a nechte prohřát krevety. K nim ještě přidejte pár snítek čerstvého rozmarýnu
  • 5Hotovou paellu poznáte jednoduše. Vidličkou píchněte do paelly a měli byste cítit, že pod jejím hrotem není dno pánve, ale sokrat, tedy lehká připečeninka. Pánev nakone odstavte z ohně a nechte ji chvíli relaxovat, aby se sokrat odpíchl od dna a šel hezky odškrábnout.
  • 6A rada nakonec. Mušle, které se vám při vaření neotevřeli v paelle rozhodně nenechávejte a ani je neotevírejte násilím.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY