2 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g zeleného chřestu
- 100 g plátkového sýra gouda
- 300 g listového těsta s máslem
- 20 g vyzrálého sýra
- Bazalkové pesto
- 1 vejce
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1 Troubu zapneme na horní a dolní ohřev a nastavíme 220 °C.
- 2Těsto rozválíme na tloušťku 3 mm a pomocí radýlka rozkrájíme po kratší straně na 3 cm široké proužky.
- 3Chřest omyjeme, osušíme a odlomíme spodní dřevnatou část. Připravený chřest zamotáme do plátku sýra a poté omotáme proužkem těsta. Těsto kolem chřestu obtočíme jako na kremrole.
- 4 Poklademe na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Na závěr lehce posypeme solí a strouhaným sýrem.
- 5Pečeme 15 minut do zlatova.
- 6Podáváme s bazalkovým pestem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!